Cevizin faydaları saymakla bitmiyor

  • Ana Sayfa
  • Cevizin faydaları saymakla bitmiyor
Cevizin faydaları saymakla bitmiyor
Uzmanlar tek başına ‘eczane gibi’ diyerek tanımladığı cevizin yeşil kabuğunun, saç dökülmelerine karşı en doğal tedavi yöntemi olduğunu söyledi.Abone ol

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Karadeniz, Türkiye'nin birçok yerinde yaygın bir şekilde yeti wyoming seo şen cevizin saymakla bitmeyecek kadar insan sağlığı açısından faydasının bulunduğunu kaydetti. Özellikle ağrı ve sancılı olan yerlere ceviz yağı ile masaj yapılırsa ağrıların hemen gideceğini belirten Prof.Dr. Karadeniz, cevizin kadınların hamilelik döneminde mide bulantısına iyi geleceğini ve kanda zararlı kolesterolün birikmesini önleyerek, yüksek kolestrolü düşürdüğünü ifade etti.

Cevizin damar tıkanıklığında ve şeker hastalığının tedavisinde son derece etkili olduğunu belirten Prof.Dr. Turan Karadeniz, “Ceviz yaprağı kaynatılıp su ile sulandırılıp günde birkaç bardak içilirse şeker hastalığına iyi gelir. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında ağrıların azaltılmasında, taze meyvelerinden hazırlanan reçelden ise diş eti çekilmesi hastalığının tedavisinde ve vitamin eksikliğinde başarılı olarak kullanılmaktadır” dedi.



Kategori : SAĞLIK