İnternet kimin ipliğini pazara çıkarıyor?

  • Ana Sayfa
  • İnternet kimin ipliğini pazara çıkarıyor?
İnternet kimin ipliğini pazara çıkarıyor?
İnternetin, herkesin ipliğini pazara çıkaran bir teknoloji olduğu kanaati pekişti. Peki son wikileaks depreminde kimin ipliği pazara çıkıyor...Abone ol

İnternetin, herkesin ipliğini pazara çıkaran bir teknoloji olduğu kanaati pekişti, Wikileaks'in son yayınlarıyla birlikte. Bazılarına göre AK Parti'nin, bazılarına göreyse diplomasisini dedikodular üze florida seo rine bina eden ABD'nin ipliğiydi pazara çıkan. Peki gerçekte ne olmuştu?

Bu sorunun yanıtı sosyolog-yazar Nazife Şişman'ın Zaman Gazetesi için kaleme aldığı bugünkü analizinde saklı.

Şişman yazısına kuşatıcı bir tespitle başladı:

Hiçbir bilginin gizli kapılar ardında kalamayacağına, kimsenin iktidarını buna güvenerek kurmaması gerektiğine vurgu yapıldı. Amerika'nın iktidarı mıydı zayıflayan, yoksa CIA'in bilgi servis ederek yaptığı manipülasyonların, internet teknolojisi kullanılarak yapılan bir güncellemesi miydi karşımızdaki? "Net" için net bir cevabımız yoktu.

Başbakan eteklerdeki taşların dökülmesini beklemekten yanaydı; ama taşlar malumat yığını olarak üzerimize yıkıldı. Daha bilmem kaç bin belge bekliyordu üzerimize boca edilmek üzere. Peki, demokrasiye giden yolları döşeyen aynı taşlar değil miydi bunlar? Dünya vatandaşları, daha doğrusu "netdaş"lar olarak bilgiye erişimimizin sınırsızlığı, özgürlüğümüzün garantisi değil miydi? Bizi demokrasi ve barışa götürecek özgürlüğün?

"Bilgi otoyulu"nda kazalar



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ