İsrail'in Türkiye ile gizli özür pazarlığı!

  • Ana Sayfa
  • İsrail'in Türkiye ile gizli özür pazarlığı!
İsrail'in Türkiye ile gizli özür pazarlığı!
Netenyahu iki ülke arasında krize neden olan Mavi Marmara baskını için elçinisi görevlendirdi. İsrail, Türkiye'den özür dileyecek ve 9 kişinin ailelerine tazminat ödeyecekAbone olİsrail lideri Benjamin Netanyahu, Türkiye’nin ülkesindeki yangına iki uçak göndermesi sonucu yumuşayan ilişkileri düzeltmek için elçisini Cenevre’ye Dı mekke elektronik şişleri Müsteşarı Siniroğlu ile görüşmeye gönderdi. “Krizi bitirecek bir anlaşma üzerinde uzlaşın” talimatı verdi.

Mavi Marmara baskının ardından 9 ay boyunca neredeyse sıfırlanan Türkiye-İsrail ilişkilerinde yangın diplomasisi sonuç veriyor. Türkiye’nin İsrail tarihinin en büyük yangını için bu ülkeye yardım gönderen ilk ülke olması sonrası gevşeyen ilişkiler, İsrail lideri Netanyahu’nun Türk uçağına binmesiyle, “İki ülkenin arası düzeliyor mu?” sorusunu beraberinde getirdi.

BAŞBAKAN'IN ŞARTLARI

Başbakan Erdoğan’ın “Bizim şartlarımız belli, özür ve tazminat” açıklamasının ardından Netanyahu harekete geçti. Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail lideri, BM Komisyonundaki İsrailli temsilci Yosef Ciechanover’i, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile görüşmek üzere Cenevre’ye gönderdi. Üst düzey bir İsrailli yetkili gazeteye, “Ciechanover ile Sinirlioğlu’nun krizi sonlandıracak bir taslak anlaşma üzerinde çalışacaklarını” anlattı.



Kategori : DÜNYA