Çocukları gelecekte bekleyen tehlike!

  • Ana Sayfa
  • Çocukları gelecekte bekleyen tehlike!
Çocukları gelecekte bekleyen tehlike!
Fast food tarzı yiyecekler çocukların kilo problemlerini daha da arttırıyor. Sizde kilodan yakınanlardansanız aman dikkat!Abone ol

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, çocuklarda giderek yaygınlaşan fazla kilo ve ob nevada seo ezite konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Özenoğlu, özellikle fast food beslenme tarzının yaygınlaşmasıyla birlikte sağlıksız beslenen çocuk sayısının artığını buna bağlı olarak da çocuklarda fazla kilo ve obezitenin de sıkça görülür hale geldiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre 1996 yılında dünyadaki çocukların yüzde 4.2'sinde fazla kilo yada obezite varken bu oranın 2010 yılında yüzde 6.7'yi bulduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özenoğlu, “WHO’nun verilerine göre, son 14 yılda dünyada çocuklardaki kilo fazlalığı ve obezite yüzde 60 oranında arttı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılında dünyadaki çocukların yüzde 10’unun obez olacağını öngördü. Bu artışın temel nedeni, çocukların yağlı, rafine karbon hidrat ağırlıklı, şekerli ve daha fazla kalorili yiyecekleri tüketmeleri daha az aktivite yapar hale gelmeleridir” diye konuştu.



Kategori : SAĞLIK