Çık ortaya özür dile Can Dündar!

  • Ana Sayfa
  • Çık ortaya özür dile Can Dündar!
Çık ortaya özür dile Can Dündar!
Can Dündar İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın'ın adını işkence davasına bulaştırınca ortalık karıştı. Gerçeği bir başka gazeteci ortaya çıkardı.Abone olİNTERNETHABER.COM- Milliyet yazarı Can Dündar çok büyük bir hataya imza attı. Hüseyin Çapkın'ı 'işkenceci' polislerle ilişkilendirdi. Dündar'ın vahim hatasını Posta yazarı Candaş Tolga Işık yazdı.

Üniversite öğrencilerine yönelik şiddetten ötürü he oklahoma seo define koyduğu Çapkın'ın geçmişini yazan Dündar, yanlışa düştü. Çapkın, işkence davasına adını ekleyen yazı için "zorlama yorum" dedi. Can Dündar ise yazdığının arkasında durdu.

Öğrencilerin işkence gördüğü dönemde Manisa'da İl Emniyet Müdürü Kemal İskender'den başkası değil.. Çapkın o dönemde Gaziantep İl Emniyet Müdürü'ydü..

Posta yazarı Tolga Işık bugünkü yazısında Çapkın'a yönelik iddia ile ilgili tüm ayrıntıları yazdı. Yazar, Dündar'a yazısının sonunda 'En rahat yastık ‘varsa’ vicdandır!' sözleriyle sesleniyor.

Can Dündar ne yazmıştı? "Mesela Türkiye’de insan hakları mücadelesinin simge davalarından
biri haline gelen Manisa’yı hatırlıyor musunuz? Çoğu lise öğrencisiyken vahşice  işkence gören 16 genç, 7,5 yıl sonra örgüt üyeliği suçlamasından beraat etmişlerdi. Onların polis aleyhine açtığı dava ise yıllarca sürmüş, o yıllar boyunca polisler korunup kollanmış, mahkemelere ya yollanmamış ya da resmi araçla yollanmış, zaman aşımına birkaç ay kala 85 yıl hapis cezasına mahkûm olmuşlardı. Dava dosyasının sürekli Yargıtay’a gidip geldiği o dönemde, kapısında 
“Bu işyerinde işkence vardır” yazısı asılı Manisa Emniyet Müdürlüğü’nde kim vardı?
Ben hatırlatayım: Hüseyin Çapkın..."

Kategori : GÜNCEL