Prof. Doğu Ergil'den sucuklu konferans

  • Ana Sayfa
  • Prof. Doğu Ergil'den sucuklu konferans
Prof. Doğu Ergil'den sucuklu konferans
Öğrencilerin yumurtalı eylemi üzerine tartışmalar sürüyor. Prof. Ergil üniversitedeki konferansa iki kangal sucukla gitti.Abone ol

Mülkiye'deki yumurta eylemin yankıları sürüyor. Prof. Dr. Doğu Ergil üniversitede katıldığı bir kongeransa iki kangal sucuk götürdü. Sucukları öğrencilere gösteren Ergil, "Sucuklu yumurtaya var mısınız? Ara new mexico seo nızda yumurta atacak varsa atmayın, beraber kantine inelim" dedi.

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ergil Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde verdiği konferansta güncel konuları değerlendirdi. Askeri mahkemeleri eleştiren Ergil, hiçbir devlet kurumunun bağımsızlaşamayacağını belirterek şunları söyledi:

"Yani, 'Ben toplumu istediğim gibi şekillendirebilirim, kendi kurallarımı koyar, anayasal sistemin bir parçası değil, kendi hukukuma göre davranırım' diyemez. Yani İdare Mahkemesi'nin ötesinde başka bir İdare Mahkemesi olamaz. Yani Askeri İdare Mahkemesi olamaz. Bu çift hukukluktur. Halbuki bir devletin vasfı hukuk korumak, hukuku korumaktır. Bütün yurttaşlar için baz edilmiş hukukun dışında bir hukuk yaratırsan, o zaman anayasal düzenin içinde değilsin demektir. Adamı tutarlar kulağından, o hukuka tabi kılarlar. Bu ne zaman olur? Toplumun iradesi toptan, tüfekten daha güçlü olduğu zaman olur. Yani toplum, devletin kölesi değil efendisi olduğu zaman olur. Türkiye daha yeni yeni o aşamaya geliyor."



Kategori : GÜNCEL