Rus siyasetçinin Türkiye'ye biçtiği rol

  • Ana Sayfa
  • Rus siyasetçinin Türkiye'ye biçtiği rol
Rus siyasetçinin Türkiye'ye biçtiği rol
Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Başkanı Vitaliy Naumkin de Türkiye’nin Ortadoğu Dörtlüsü’nde yer alması gerektiğini ifade etti.Abone olRusya eski başbakanı Yevgeniy Primakov, Ortadoğu sorununun çözümü için Ortadoğu Dörtlüsü’nün tekrar etkinleştirilmesini ve organizasyo wyoming seo na bölge liderlerinin dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Başkanı Vitaliy Naumkin de Türkiye’nin Ortadoğu Dörtlüsü’nde yer alması gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Valdai Düşünce Kulübü'nün Malta adasındaki ‘Ortadoğu sorununun çözümü için senaryo ve modeller’ konulu konferansına katılan Primakov, burada yaptığı açıklamalarda, ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'in yer aldığı Ortadoğu Dörtlüsü’nde arabulucu misyonunun genişletilmesi gerektiğini belirtti.

RUSYA PASİF KALDI

Bölge liderlerinin, Çin ile Hindistan’ın da Dörtlü’ye dahil olması gerektiğini kaydeden Primakov, “ABD, Ortadoğu sorununun çözümünü tekeline aldı. Rusya ve diğer ülkeler bu konuda pasif kaldı. Bu yüzden çözümde bir ilerleme sağlanamadı ve şu anda durağanlık oluştu” şeklinde konuştu.



Kategori : DÜNYA