Türk asıllı Bulgar siyasetçiye saldırı

  • Ana Sayfa
  • Türk asıllı Bulgar siyasetçiye saldırı
Türk asıllı Bulgar siyasetçiye saldırı
Kollarından yaralanan ve aşırı kan kaybettiği öğrenilen Şefik’i yoldan geçen vatandaşlar hastaneye kaldırdı.Abone ol

Bulgaristan Kalkınma ve Eşitlik Partisi (KEP) eski genel başkanı Doç. Dr. Bedri Şefik, oturduğu villanın kapısının önünde silahlı saldırıya uğradı. Kollarından yaralanan ve aşırı kan kaybettiği öğrenilen Şefik’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

ÖLÜMDEN ÇÖP KONTEYNERİ KURTARDI

Bakırköy Yeşilyurt Caddesi Kumlama kumu No:20’de oturduğu villanın önüne aracıyla saat 00.00 sıralarında gelen Şefik, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırganlardan kaçmaya çalışan Şefik, olay mahallinin çok yakınında bulunan çöp konteynırının arkasına saklanarak, kurşunlardan korunmaya çalıştı.

Saldırı sonrası zanlılar hızla olay yerinden kaçtı. Yaralı Şefik, olay yerinden geçmekte olan vatandaşlar tarafından Özel Doğan Hastanesi’ne kaldırıldı. Kolundan yaralanan ve aşırı kan kaybettiği öğrenilen Şefik’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

BEDRİ ŞEFİK KİMDİR?

1962 yılında Bulgaristan'ın Silistre şehrinde doğan Bedri Şefik, 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden doçentlik unvanını aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Şefik’in hakkında ise birçok dolandırıcılık olayı ve yurda düşük beyanla mal soktuğu iddiasıyla soruşturma bulunuyor.

Ukrayna’dan aldığı arpa, mısır ve çavdarları sahte evraklarla İsviçre’deki bir şirket üzerinden Türkiye’ye düşük beyanlarla soktuğu iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Şefik ve beraberindeki 7 kişiye 2007 yılında toplam 30 milyon TL ceza kesilmişti. Ayrıca Şefik hakkında Tekirdağ, Bakırköy, Bursa ve Küçükçekmece Adliyeleri’ne yapılmış birçok suç duyurusunun bulunduğu öğrenildi. Polisin konuyla ilgili geniş çaplı soruşturması sürüyor.



Kategori : GÜNCEL