İşte Öcalan'ın Gülen'den beklentisi

  • Ana Sayfa
  • İşte Öcalan'ın Gülen'den beklentisi
İşte Öcalan'ın Gülen'den beklentisi
İmralı'dan Pensilvanya'ya giden mesajın arka planında neler vardı? Kürt hareketini bilen uzmanlar yorumladı...Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, Fethullah Gülen cemaatine neden zeytin dalı uzattı. Öcalan'ın bu diyalogdan beklentisi ne? Kürt hareketini yakından tanıyan uzmanlar yorumladı.

CNNTÜRK'ün canlı yayın programına katılan Günlük yazarı Cengiz Kapmaz'a göre bu diyalogtan ittifak çıkmayacak? Peki o zaman diyaloğun kentucky seo hedefi neydi?

Kapmaz bu soruyu şöyle yanıtladı:

Ağırlıklı olarak Kürt sorununun gelinen noktası konuşuldu. Hem Abdullah Öcalan'ın avukatları hem de Hüseyin Gülerce görüşlerini ifade etmiş. Bu görüşmede bir ittifak ve birliktelik formülleri tartışılmış değil. Taraflar sadece kendi görüşlerini birbirine aktarmışlar.
Görüşme sonrasında çıkan herhangi bir karar var mı?

Görüşme o amaca yönelik yapılmadı. Öcalan'ın avukatları 'Biz bu görüşmeyi Gülen'in yardımcısı Hüseyin Gülerce ile değil Zaman yazarı Gülerce ile görüştük' diye konuştu...

KENDİNİ ANLATMA VE KARŞISINDAKİNİ ANLAMA TOPLANTISI

CNNTÜRK'teki programa katılan bir başka yazar Faik Bulut ise sözkonusu diyaloğu şöyle özetledi:

Bu uzlaşma ittifak işbirliğinin olacağını zannetmiyorum. Gerek BDP'nin gerek DTK'nın tabanı ile cemaat arasında farklı dünya görüşleri var. Kürtk hareketi içinde bir sürü inanan var hocalar var. Ama bu hareketin bakış açısın dünyevidir. Bu işin bir yanı. İkinci yanı zaman zaman Diyarbakır'a gittiğimde Kürtler kendi aralarında Aleviler'in sembol isimlerinden Veliyeddin Ulusoy'a da gitmek vardı. Şu anda Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk büyük bir tur yaptılar. Yüksekova, Mardin, Nusabin'e gittiler. Zaman zaman korucular ve aristokrat ailelerle, devlete yakın kesimlerle görüşmeler yapıldı. Bu görüşme kendini anlatma ve onları da anlamaya çalışma görüşmesi.



Kategori : GÜNCEL