Diyarbakır Cezaevi film oluyor

Diyarbakır Cezaevi film oluyor
Dünyanın en kötü 10 cezaevi arasında gösterilmişti. Orada yaşananlar birçok belgesele konu oldu. Şimdi beyaz perdeye uyarlanıyor. Abone ol

Dünyanın en kötü 10 cezaevi arasında gösterilmişti. Orada yaşananlar birçok belgesele konu oldu. Şimdi beyaz perdeye uyarlanıyor.

12 Eylül' pennsylvania seo de Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar sinemaya uyarlanıyor. Tuncel Kurtiz, Tarık Akan, Nejat İşler gibi isimlerin rol alacağı “Bir Daha Olmasın”,  27 ülkede vizyona girecek.

Askeri darbede işkencelerin yaşandığı Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar, ilk kez beyazperdeye taşınıyor. The Times gazetesi tarafından 29 Nisan 2008'de 'Dünyanın en kötü 10 cezaevi' arasında gösterilen cezaevinde yaşananları anlatacak filmin çekimleri önümüzdeki hafta başlayacak. Bir Daha Olmasın adını taşıyacak film, 27 ülkede aynı anda vizyona girecek.

Sabah’ın haberine göre, daha önce pek çok kez belgesellere konu olan cezaevinin anlatılacağı filmin yapımcılığını Ebru Arslan, yönetmenliğini ise Abdulbaki Arslan üstleniyor. Filmin Diyarbakır Cezaevi'nde çekilmesi amacıyla Kültür Bakanlığı ve gerekli yerlerden izinler alınırken, filmin çekimleri bir ayda tamamlanacak.



Kategori : MAGAZİN