Takıda modanın yeni adresi!

Takıda modanın yeni adresi!
Takı sektörünün kıymetlilerinden olan altın artık daha tarih kokuyor. El işçiliğiyle yapılan bu kolyeler görenleri büyülüyor.Abone ol

Konya'da bir kuyumcu, Mevlana'yı anma anma etkinlikleri kapsamında Mesnevi'deki Mevlana'nın sözlerinin yazılı olduğu, el işi sikke ve semazen figürlerinin bulunduğu kolyelerden oluşan "Mevlana" koleksiyonu hazırladı.

Mevlana Müzesi yakınlarında faaliyet gösteren Baki Kuyumculuk Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Arif Oğraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörde perakende ve toptancı olarak 40 yıldır hizmet verdiklerini söyledi.

Satışa sundukları ürünlerde, Mevlana ile ilgili sembolleri ön plana çıkararak ülke turizmine katkıda b vajinismus tedavisi ulunmayı amaçladıklarını ifade eden Oğraş, bu düşünceden hareketle Mevlana'yı anma etkinlikleri kapsamında Mesnevi'deki Mevlana'nın sözlerinin yazılı olduğu, el işi sikke ve semazen figürlerinin bulunduğu kolyelerden oluşan bir altın koleksiyonu hazırladıklarını belirtti.

MEVLANA'NIN SÖZLERİ 14 AYAR KIRMIZI ALTINA İŞLENİYOR

Oğraş, "Mevlana" adını verdikleri koleksiyonda Mevlevi sikkesi şeklinde kolyelerin bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"El işçiliğiyle yapılan kolyeleri kıl testereyle 14 ayar kırmızı altın üzerine işliyoruz. Bu kolyelerimizin hepsinde Mevlana ile ilgili sözler ve Mevlana'nın sözleri yazılı bulunuyor. Bu yazıları, hat sanatıyla değişik şekillerde dizayn edip işliyoruz. Bazılarında besmele, bazılarında kelime-i tevhid yazısı bulunuyor. Çok ince bir işçilik gerektiriyor. Yanlış yazıldığında tamiratı mümkün değil."

Koleksiyonun 125 parçadan oluştuğunu dile getiren Oğraş, daha mistik ve nostaljik olması için kırmızı altın üzerine işledikleri kolyelerin, talebe göre 18 veya 22 ayar beyaz altın ve yeşil altın üzerine de yaptıklarını bildirdi.

Kolyelerin işçiliğine ve gramına göre fiyatlarının değiştiğini anlatan Oğraş, fiyatların 150 liradan başlayıp bin liranın üzerine kadar çıktığını belirtti.

ORTADOĞU, UZAKDOĞU VE AVRUPALI TURİSTLERİN BÜYÜK İLGİSİ

Onca ilim ve irfan derinliğine rağmen, kendini "hiç" olarak gören Mevlana'nın bu düşüncesini yansıtan Arapça "hiç", "edep ya hu" ve Türkçe "Allah" yazılarının bulunduğu kolye ve bilekliklerin de olduğunu anlatan Oğraş, gelen talebe göre bu figür ile yazıların bulunduğu küpeler de yaptıklarını bildirdi.

Oğraş, koleksiyonda kolye ve deneme amaçlı yaptıkları bilekliklerin özellikle yabancı turistlerden büyük ilgi gördüğünü dile getirerek, "Özellikle Ortadoğu'dan gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Başta İran, Suriye, ve Mısır olmak üzere, Irak, Almanya, İtalya, ABD ve Japonya'dan gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Sikkenin yanına ismini yazdırmak isteyenler de olabiliyor. Farsça ve Arapça isimleri de işleyebiliyoruz" diye konuştu



Kategori : GÜNCEL