SGK'dan memura kibarlık dersi

SGK'dan memura kibarlık dersi
SSK İzmir İl Müdürlüğü memurları 2 yıldır vatandaşla iletişim kurma eğitimi aldı. Vatandaşlar memurların nezaketine şaşırdı.Abone ol

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'u tek çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) İzmir İl Müdürlüğü'nde ‘zihinsel devrim’ yaşanıyor. Yüzlerce memur, ‘iletişim, motivasyon ve halkla ilişkiler’ eğitiminden geçirildi. Vatandaşlar, SGK'da kendilerine hanımefendi, beyefendi diye hitap edilmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Eğitimler sürecek.

SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Sosyal Güvenlik Kurumu reformunun üç başlık altında gerçekleştiğini söyledi. Bunlardan birinin kurumsal yapı olduğunu vurgulayan Keskin, şun sudi arabistan bin dawood ları söyledi:

“Üç sosyal güvenlik kurumu tek çatı altında birleşti. İkinci reform mevzuatta yapıldı. Haklar ve yükümlülükler yönünden norm ve standart birliği sağlandı. Üçüncüsü ise çok dillendirilmiyor ama bizim için en önemli şey, kurum, zihinsel devrimini de yaptı. Artık hizmet verdiği insanlara işverenlere, sigortalılara hakikaten empati kültürünü benimsemiş şekilde davranmaya başladı. Vatandaşla iletişimini daha özel sektör hüviyetinde yapmaya başladı. Bunu da iletişim, motivasyon ve halkla ilişkiler eğitimleriyle gerçekleştiriyoruz.”

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'un tarihinde bu tür eğitimler bulunmadığını kaydeden Keskin, “Biz 2008'de bu eğitim çalışmalarını başlattık. Tüm müdürlüklerimiz bu eğitimlere önem ve ağırlık veriyor. Bu eğitimlere özel önem vermemizin nedeni zihinsel devrimi kesinlikle gerçekleştirme isteğimiz. Hizmet verdiğimiz insanlara, ister sigortalı ister işveren olsun kuruma başvuran herkesle sorunlarını anlayabilecek ve onlara çözüm üretebilecek, çok nazik bir şekilde iletişim kurmak istiyoruz. İki yıldır süren eğitim seminerleriyle bu alanda epey yol aldık” diye konuştu.

CÜCELOĞLU KONUK OLDU

Mustafa Keskin, eğitim seminerlerini alanında uzman kişilerin verdiğini belirtirken, en son olarak Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu'nu konuk ettiklerini söyledi. 511 personelin kişisel gelişim eğitiminden geçtiğini ve Prof.Dr. Cüceloğlu'ndan çok şey öğrendiklerini belirten Keskin, “Bu eğitime vatandaşla bire bir muhatap olan bankolarda görevli personelimiz ile imza yetkisi olan şef, müdür muavini ve müdür konumundaki yöneticiler katıldı. Cüceloğlu, vatandaşların kuruma mutlaka haklı bir nedenle geldikleri yönünde algılanıp ona göre ilgilenilmesi gerektiğini vurguladı. Biz bu eğitimlerin çok yararını görüyoruz. Nitekim pek çok sigortalı, ‘SGK'da bize hanımefendi, beyefendi’ diyorlar diyerek, şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. Zihinsel dönüşüm hızla sürüyor bunu tamamlamamız gerekiyor, o nedenle eğitimler sürecek” dedi.



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI