Selzedeler geceyi sokakta geçirdi

  • Ana Sayfa
  • Selzedeler geceyi sokakta geçirdi
Selzedeler geceyi sokakta geçirdi
Aydın'da üç belde ve 11 köyde yaşayan vatandaşlar, geceyi selin etkili olmadığı yerlerde yaşayan akrabalarının yanında geçirdi. Abone ol

Aydın'da etkili olan sağanak yağışın Güdüşlü Çayı'nı taşırması sonucu Koçarlı ilçesinde sular altında kalan üç belde ve 11 köyde yaşayan vatandaşlar, geceyi selin etkili olmadığı yerlerde yaşayan akrabalarının yanında geçirdi.

DAHA ÖNCEDE SEL FELAKETİ YAŞANMIŞ

Sel felaketinin en çok zarar verdiği Güdüşlü köyünün büyük bölümü terkedilmiş durumda. Köy sakinleri, bölgede daha önce de iki kez sel yaşandığını ancak buna rağmen tedbir alınmadığını ileri sürdü. Aydın Valis missouri seo i Hüseyin Avni Coş, hasar tespit çalışmalarının bugün de devam edeceğini ve mağdur olan vatandaşlara her türlü yardımın yapılacağını söyledi.
Sel felaketi bölgede en çok Güdüşlü köyünde etkili oldu.

ONLARCA EV SELDEN ZARAR GÖRDÜ

Köydeki birçok ev sel suları sonucu yıkılırken, onlarca evde de kısmen yıkım ve maddi hasar meydana geldi. Köy sakinleri, sabaha karşı saat 06.00 sıralarında bastıran şiddetli yağmurun saat 10.00 sıralarında sele dönüştüğünü ve sel sularının bir anda köyü ortadan ikiye bölecek şekilde taşarak önüne çıkan herşeyi yıktığını anlattı. Sel nedeniyle evlerini bırakmak zorunda kalan vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren akrabalarının evlerine gitti.

Selin etkili olduğu diğer bir yer de Yeniköy'dü. Burada da çok sayıda ev sular altında kaldı. Sel suları, Koçarlı ilçesi ve çevresindeki köylerdeki tarım alanlarında da büyük zarara yolaçtı. Sel felaketi ile ilgili bilgi veren Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, devletin tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirtti.

Sel sonucu Selime Dinç Göven isimli 20 yaşındaki bayanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Coş, "Bunun dışında bir kaybımız yok. Hasar tespit çalışmalarına dün zaten başlamıştık. Bugün de hasar tespit çalışmalarını sürdüreceğiz. Bu çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın zararları giderilecek" dedi. Sel sularının tarım alanlarından çok yerleşim birimlerinde etkili olduğunu dile getiren Coş, "Tarım alanlarındaki zararları da tespit edeceğiz. Onların da giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde dün sabahın erken saatlerinden itibaren yağan şiddetli yağmur sonucu Güdüşlü Çayı taşmış, oluşan sel sularına kapılan 6 aylık hamile Selime Dinç Göven isimli bayan hayatını kaybetmişti. Selde birçok ev yıkılırken, birçok araç da sel sularında sürüklenmişti.



Kategori : GÜNCEL