Cemaat-PKK buluşmasının perde arkası

  • Ana Sayfa
  • Cemaat-PKK buluşmasının perde arkası
Cemaat-PKK buluşmasının perde arkası
Öcalan'ın avukatları ile Hüseyin Gülerce'nin buluşmasının perde arkasıAbone ol

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce ile Öcalan'ın avukatları arasındaki Yalova görüşmesinin perde arkasında 12 gün önce Bismil'de bir evin bombalanmasına varan cemaat-PKK gerilimi var

Öğrencilerin kaldığı bir cemaat evine PKK'lıların saldırması uzun süredir Kürtlerle dindarları karşı karşıya getirecek sürecin önüne geçilmesi için taraflar adım attı.

CEMAAT EVİNE SALDIRI BARDAĞI TAŞIRDI

Hakkari'de imam Aziz Tan'ın öldürülmesiyle başlayan gerilim, geçen hafta Bismil'de bir cemaat evine saldırılmasına kadar varınca provokasyonlara karşı Yalova zirvesi organize edildi.

Taraf yazarı Yıldıray Oğur, sürpriz Yalova zirvesinin perde arkasını yazd backlink ı.

MOLOTOFLU SALDIRI

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ndeki Bozkurt Mahallesi'nde bulunan ve Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen bir cemaat evine, sohbetlerde Kürtçe konuşmanın yasaklanması üzerine, kendilerine Bismil Fedekâr Gençlik İnisiyatifi adını veren bir grup tarafından molotof kokteyli atıldı. Yapılan saldırıda evde maddi hasar meydana geldi.23 Kasım 2010 tarihinde terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın geçtiği ve satır aralarında kalmış bir haberdi.

OLAYDAN 12 SONRA

Bu olaydan 12 günü sonra 5 kasım pazar günü Öcalan'ın avukatlarının Yalova'da "cemaat adına kimle konuşulur" dendiğinde cemaat dışındaki herkesin ilk aklına gelen isim olan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ile buluşması sürpriz değildi.

DİNDARLARLA KARŞI KARŞIYA GELME TEHLİKESİ

İmam cinayetiyle başladı Daha önce de bölgede cemaat kurumlarına yönelik molotof atma eylemleri olmuştu. Ama öğrencilerin kaldığı bir cemaat evine PKK'lıların saldırması uzun süredir Kürtlerle dindarları karşı karşıya getirecek sürecin artık önüne geçilmesi gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluşturdu.

GÖRÜŞMENİN PAZARTESİYE ALINMASI

Pazar günü bu görüşmenin yapılmasından hemen sonra genelde avukatların çarşamba günü yaptıkları İmralı görüşmesinin pazartesi gününe alınması durumun aciliyetini gösteriyor. Yalova zirvesinin ardından Öcalan'ın sıcak mesajları sadece cemaate dönük değildi. Öcalan bu sıcak mesajlarla aynı zamanda cemaatle çatışmaya hazırlanan örgüt çevrelerine de "durun" sinyali vermiş oldu.

"HER ŞEYİN ARKASINDA CEMAAT VAR" İDDİASINA İTİRAZ

Tüm bu mesajlar da görüşme notlarına şöyle yansıdı: "İşte Hakkâri'deki yaşanan çatışmalar gibi olmamalıdır. Biliniyor orada bir imam öldürüldü, sonra 9 gerilla katledildi, daha sonra da 9 köylü katledildi. Çatışmasızlık pozisyonuna uyulmazsa bu tür olaylar tekrar yaşanabilir." Öcalan daha önce "İmralı'daki görüşmeler bombalandı" diye değerlendirdiği tüm bu olayları peş peşe sıralayarak hem Kürt çevrelerinde dolaşıma sokulan "her şeyin ardında cemaat var" iddiasına karşı çıkmış oldu hem de bu çatışma üzerinden barış görüşmelerini baltalamak isteyen çevrelerin olası provokasyonlarına karşı da örgütünü uyarmış oldu.



Kategori : GÜNCEL