Baykal'ın blok liste korkusunun nedeni

  • Ana Sayfa
  • Baykal'ın blok liste korkusunun nedeni
Baykal'ın blok liste korkusunun nedeni
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eski genel başkan Deniz Baykal ve eski genel sekreter Önder Sav arasında beklenen kritik görüşmeler yapıldı.Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP’nin 18 Aralık’ta yapacağı olağanüstü kurultay öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu merakla beklenen görüşmeleri yaptı. Birlik beraberlik arayışı içinde yapılan görüşmelerden liste ayrışması utah seo ve sert uyarılar çıktı.

"NE ÖLÇÜDE CHP'Yİ ÖZÜMSEDİĞİ BELLİ OLMAYAN BİR TAKIM İNSANLAR"

Blok listenin parti içinde kamplaşma, ayrışma ve çatışmayı beraberinde getireceğini söyleyen CHP eski lideri Deniz Baykal, "CHP kültürünü, bilincini, duyarlılığını ne ölçüde özümsediği belli olmayan birtakım insanların CHP'nin en önemli organında blok liste marifetiyle sorumluluk üstlenmeleri, partiyi ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakır" uyarısında bulundu.

“Seçilme şansı olmayanlar listeyi belirleme yönlendirme noktasına gelirse parti ilkeleri zaafa uğrar” diyen Baykal'ın bu sözleri son kurultayda üzeri en çok çizilen isimlerden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve partiye yeni katılan Sezgin Tanrıkulu gibi isimleri akıllara getirdi.

KILIÇDAROĞLU: GÖRÜŞMELER ÇOK GÜZEL GEÇTİ

Kılıçdaroğlu, TBMM'de yaptığı görüşmelerin ardından evine gelişinde, gazetecilerin, ''Görüşmelerin nasıl geçtiği'' sorusu üzerine, ''Çok güzel geçti'' yanıtını verdi.

''Kurultaya çarşaf liste ile mi yoksa blok liste ile mi gideceği?'' sorusunu ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yanıtsız bıraktı.



Kategori : POLİTİKA