Bu olayların sorumlusu polis çıktı!

  • Ana Sayfa
  • Bu olayların sorumlusu polis çıktı!
Bu olayların sorumlusu polis çıktı!
Bursa İnegöl ve Hatay Dörtyol'da geçen yaz meydana gelen olaylarla ilgili hazırlanan emniyet raporu polisleri üzecek. Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yaz Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde meydana gelen toplumsal olayları inceledi. İnceleme sonunda hazırlanan raporda polisin 'yakın mesafe ersağ 2023 den biber gazı' kullanması ve yanlış müdahale yöntemleri kullanmasının olayları tetiklediği ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylarla ilgili olarak bir rapor hazırladı. Akşam gazetesinin ulaştığı raporu, polis Akademisi Güvenlik Yönetimi Araştırma Merkezi'nden Emniyet Müdürü Cihangir Baycan, Güvenlik Dairesi Başkanlığı'ndan Emniyet Amiri Kürşat Yıldız ve Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden Emniyet Müdürü Hasan Doğancı, İnegöl ve Dörtyol olaylarını mercek altına aldı. Üç polis şefi, olayların ardından İnegöl ve Dörtyol'a giderek bu ilçelerde görevli 13 üst düzey polis yöneticisi, 19 polis memuru ve olaylara karışan 19 vatandaşla birebir görüşmeler yaptı.

İNEGÖLLÜLER BEKLEMİYORMUŞ

İnegöl'de mülakata katılanların yüzde 45'i, ilçede ranta dayalı bazı gruplaşmalar olduğunu söyledi. Ancak katılımcıların tamamı, İnegöl'de böyle bir olayı kesinlikle beklemediklerini ifade etti.



Kategori : GÜNCEL