Nixon'dan Yahudiler için fena sözler

  • Ana Sayfa
  • Nixon'dan Yahudiler için fena sözler
Nixon'dan Yahudiler için fena sözler
ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'a, "Sovyetler Birliği ülkesindeki Yahudileri gaz odalarına gönderse bile bu Amerika'nın sorunu değil" dediği belirtildi.Abone ol

Wikileaks belgelerinde ilk defa ABD ile ilgili çarpıcı bilgiler açıklandı. İsrail gazeteleri eske ABD Başkanı'nın Yahudilerle ilgili söylediği sözleri içeren belgeye geniş yer verdi. Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'a, "Sovyetler Birliği ülkesindeki Yahudileri gaz odalarına gönderse bile bu Amerika'nın sorunu değil" dediği belirtildi.

İSRAİL BASINI GENİŞ YER VERDİ

New York Times gazetesinin Wikileaks belgelerine dayanarak verdiği haber, bugün İsrail basınında geniş bir şekilde yer aldı.
Beyaz Saray kayıtlarına göre 1973 yılına arizona seo ait bu konuşma, Nixon'un başkanlık döneminin Watergate skandalı ile bitmesinden aylar önce ve ABD Başkanı'nın dönemin İsrail Başbakanı Golda Meir ile görüşmesinin hemen ardından yapıldı.

ABD YAHUDİLERİ UMURSAMADI

Golda Meir'in ABD Başkanı ile Mart 1973 tarihli görüşmesinde muhtemelen Sovyet Yahudilerine yönelik baskıları gündeme getirdiği, Yahudilerin göçüne izin vermesi amacıyla Amerikalıların Sovyetler Birliği'ne baskı yapmasını istediği belirtildi.
Haberde, Meir'in görüşmeden ayrılmasından kısa bir süre sonra Nixon ve Kissinger'ın konuyu ele aldığı, Kissinger'ın "Yahudilerin Sovyetler Birliği'nden göç etmesi, Amerikan dış politikasının hedefleri arasında değildir. Onlar (Sovyetler) Yahudileri Sovyetler Birliği'nde gaz odalarına da doldursalar, bu Amerika'nın sorunu değil. Belki insanlığın bir sorunu" dediği ifade edildi.

Nixon'ın ise Kissinger'ın bu ifadelerine "Biliyorum" cevabını verdiği ve "Sırf bu nedenden ötürü dünyayı ateşe atamayız" diye devam ettiği belirtildi.

HİÇ BİR YAHUDİYİ YEMEKTE İSTEMİYORUM

Bu arada, ABD Başkanı Nixon'ın Golda Meir ile resmi akşam yemeği öncesinde, yemeğe çok sayıda katılım talebi bulunduğunu öğrendikten sonra sekreterine kesin talimat vererek, "Seçim kampanyası sırasında bize destek vermeyen hiçbir Yahudi'yi yemekte istemiyorum. Tamam mı..? Bizi desteklemeyen hiçbir Yahudi'yi..." dediği kaydedildi.
Dönemin Amerikan Başkanı Nixon'ın ayrıca, aralarında Henry Kissinger ve daha sonra New York Times gazetesinde köşe yazarı olacak William Safire de olmak üzere üst düzey Yahudi yardımcılarını "hepsinin ortak bir özelliğe, aşağılık duygusuna sahip olduklarını" öne sürdüğü kaydedildi.

NİXON'DAN İTİLYANLAR, İRLANDALILAR DA NASİBİ ALMIŞ

Habere göre "Sorun güvensizlik" diyen Nixon, şu ifadeleri kullandı: "İçlerinde saklı olan güvensizlik. Yahudilerin büyük çoğunluğu kendilerini güvensiz hissettikleri için ille bir şeyler kanıtlamak istiyorlar."
Wikileaks belgelerine göre, Yahudiler dışında Nixon'ın tepkilerine maruz kalanlar arasında, "sapıttıkları için içemezler" dediği İrlandalılar ve "kafaları vücutlarına doğru dürüst yerleştirilmemiş" dediği İtalyanlar da yer aldı.
Nixon'ın, ayrıca Afrika kökenli Amerikalılar için de "Bunlar ancak 500 yıl sonra ABD'nin güçlenmesine katkı yapmaya başlayabilirler. Çünkü önce melezleşmeleri gerekecek" ifadelerini kullandığı belirtildi.



Kategori : DÜNYA