Mecliste 'sıkıyönetim' gibi önlem!

  • Ana Sayfa
  • Mecliste 'sıkıyönetim' gibi önlem!
Mecliste 'sıkıyönetim' gibi önlem!
Başbakan Erdoğan'ın meclis genel kuruluna katılımın sağlanması için aldığı önemlere bir yenisi daha eklendi. Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurul toplantılarına katılımın sağlanması için başlattığı önlem çalışmasına bir yenisi daha eklendi. Erdoğan'ın talimatıyla, milletvekillerinin 1 ay süreyle yurtdışına çıkmaları yasaklandı.

Genel kuruldaki oyla Kumlama kumu malara olumsuz etkilediği gerekçesiyle çalışma saatlerinde ziyaretçi girişini yasaklatan AK Parti, vekillere de "Meclis Genel Kurulu'nun açık olduğu günlerde ziyaretçi kabul etmeyin" talimatı verdi. Habertür'ün haberine göre, yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle hafta sonuna denk gelen yılbaşı için uzun tatil planı yapamayan milletvekilleri, 12 Eylül referandumunda kabul edilen Anayasa değişikliğine paralel uyum yasaları ve "torba" yasaları Meclis'ten geçinceye kadar ilan edilen "sıkıyönetim" kapsamında Ankara'dan da ayrılamayacak.

'İSİMLERİMİZ VERİLMİŞ'

Kısıtlama kararları vekiller arasında esprilere de neden oluyor. AK Partili vekiller, birbirlerine, "Sınır kapılarına, havaalanlarına ve limanlara isim listemiz gönderilmiş. Yurtdışına çıkışımız yasak" diye takılıyor. Başbakan Erdoğan da genel kurul çalışmalarının aksamadan devam etmesi için zaman zaman "baskın" ziyaretlerde bulunuyor. Gece geç saatlerde Meclis'e giden Erdoğan milletvekillerine, "Devam" mesajı veriyor. Erdoğan, salı günü TBMM grup toplantısına katılmayan milletvekili olup olmadığını tespit etmek için imza tutanaklarını istetip bizzat incelemişti.



Kategori : POLİTİKA