Da Vinci'nin şifresi gerçek mi?

  • Ana Sayfa
  • Da Vinci'nin şifresi gerçek mi?
Da Vinci'nin şifresi gerçek mi?
Mona Lisa'yı inceleyen uzmanlar çarpıcı bir gerçekle karşılaştılar!Abone ol

Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa tablosunu inceleyen sanat tarihçileri, ünlü eserin gözlerinde harf ve rakamlar yer aldığını fark ettiler.

Daily Mail'in haberine göre, İtalyan Ulusal Kültürel Miras Komitesi, tablo yüksek büyütme yöntemiyle incelendiğinde, Mona Lisa'nın gözlerinde harf ve rakamların görülebildiğini açıkladı. Komite başkanı Silvano Vincetti, "Çıplak gözle bakıldığında bu sembolleri göremiyorsunuz, ancak eğer bir büyüteçle bakarsanız açık bir şekilde görülü utah seo r hale geliyorlar" açıklamasını yaptı ve ekledi:

"Sağ gözde, Leonardo da Vinci'nin ismini sembolize eden LV harfleri yer alıyor. Sol gözde de kimi semboller var ancak bunlar o kadar belirgin değil. Ne olduklarını çıkartabilmek pek kolay değil, CE harfleri ya da B harfi olabilir. Tablonun neredeyse 500 yıllık olduğu gözönüne alınırsa, bu sembollerin ilk çizildiği zamanki kadar keskin ve belirgin olmaması doğal. Arka plandaki köprünün kemerinde de 72 rakamı görülebiliyor ancaj bunlar L harfi ve 2 rakamı da olabilirler. Bunlar şimdiye kadar hiçkimse tarafından farkedilmedi. Yaptığımız ön incelemeler, bunların birer hata olmadığını ve ressam tarafından bilinçli olarak tabloya eklendiklerini gösteriyor. Şu an incelemelerin çok başındayız. En kısa zamanda bu gizemin daha da derinine inip daha fazla detay elde etmeyi umuyoruz.”

GİZLİ BİR AŞK MESAJI MI?
Tüm bu çalışmalar ise bir komite üyesinin antika dükkanında bulduğu kitapta Mona Lisa'nın gözlerinde yer alan sembollerden bahsedildiğini görmesiyle başlatıldı. Vinceti, "Da Vinci'nin Mona Lisa'ya özel bir değer verdiğini biliyoruz ve hatta son yıllarında tabloyu gittiği her yere beraberinde götürdüğü de biliniyor. Da Vinci'nin gizemli bir insan olduğu ve çalışmalarında kullandığı sembollerle kimi mesajlar ilettiği de bilinen bir gerçek. Bütün bu semboller belki de, tablodaki gizemli kişiye bir aşk mesajıydı" şeklinde konuştu.

Uzmanlar, zor seçilen bu harf ve rakamların gerçek birer Da Vinci şifresi olabileceğini söylüyor. Yazar Dan Brown'ın tüm dünyada fırtınalar koparan kitabı 'Da Vinci Şifresi'nde de Mona Lisa'nın Kutsal Kase'ye ait sırları barındırdığı yazıyordu.



Kategori : GÜNCEL