Babacan'dan ekonomik kriz uyarısı

  • Ana Sayfa
  • Babacan'dan ekonomik kriz uyarısı
Babacan'dan ekonomik kriz uyarısı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD ve Avrupa Merkez bankalarının görülmemiş oranda para basmasının kaygı verici olduğunu belirterek, ''Tüm kurumlarımızın bu noktada teyakkuz halinde olması gerekir'' dedi.Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri hareketli geçiyor. Gece geç saatlara kadar süren bütçe görüşmelerinde zaman zaman hararetle tartışmalar oluyor ersağ üyelik başvurus . Bunların yanı sıra detaylı bilgilerde gün yüzüne çıkıyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kendisine bağlı birimlerin bütçeleri görüşülürken, dünya ekonomisi üzerindeki kaygısını dile getirdi ve bağlı kurumları da uyardı.

Ali Babacan, ABD ve Avrupa Merkez bankalarının görülmemiş oranda para basmasının kaygı verici olduğunu belirterek, ''Tüm kurumlarımızın bu noktada teyakkuz halinde olması gerekir'' dedi.

Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, TAPDK, Diyanet İşleri, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve AB Genel Sekreterliğinin bütçelerinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi sırasında AK Parti Gurubu adına söz alan Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, ''Hazinenin artık bir önemi kalmadı'' yönündeki eleştiriye katılmadığını, Hazinenin, ekonomik politikaların tespitinde devletin kalbi olduğunu ifade etti. Doğan, Türkiye'nin ekonomik krizden az etkilenmesinin arkasında, AK Parti iktidarının isabetli ekonomik politikalarının olduğunu kaydetti.

BDP Grubu adına konuşan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınmasına olumlu baktıklarını söyledi.



Kategori : EKONOMİ