Baydemir neden dağa çıkmadığını anlattı

  • Ana Sayfa
  • Baydemir neden dağa çıkmadığını anlattı
Baydemir neden dağa çıkmadığını anlattı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendisine gelen "Gel dağa çıkalım" teklifini ilk kez detaylarıyla anlattı.Abone ol

“Yaşım 17. Bir gün arkadaşım Sait geldi. ‘Osman ben saflara katılacağım, senin de gelmeni istiyorum’ dedi. Bir ağacın altında ona bakıyorum. Tek ses çıkmıyor.”

Bu sözler Osman Baydemir'e ait. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı sessizliğini bir bozdu pir bozdu. Bayde vermont seo mir'in "Sait dağı ben ovayı seçtim" sözü Radikal'in manşetine taşındı.

Öcalan'a 'silahlar miadını doldurmuştur' diyerek gündeme oturan Baydemir'in Radikal'e yaptığı açıklamalar da yine çok konuşulacak. Radikal'den Ertuğrul Mavioğlu'na PKK ile yol ayrımının hikayesini tüm ayrıntılarıyla anlattı. Sözü fazla uzatmıyor ve o açıklamalara kulak veriyoruz:

“Büyüdükçe bir tercihte bulunma zorunluluğu yavaş yavaş önümüze gelmeye başlamıştı. Ovada mı kalacağız, dağa mı çıkacağız? 1987-1988 yıllarında yol ayrımına gelmiştim artık. Yarım günüm okulda geçiyorsa, yarım günüm de tarladaydı. Kendi arazimizde pamuk ekiyorduk. Kazanılan ancak yetiyordu. İki annem, 10 kardeşim vardı. Bir gün çok sevdiğim arkadaşım Sait geldi. Birkaç gün bizde kaldı.

Havadaki helikopter

Ayrılacağı gün ‘Osman ben saflara katılacağım, senin de gelmeni istiyorum’ dedi. Saflardan kastı, dağa çıkmaktı. Onun sorusunu ben en az bir saat yüreğimde ve beynimde yanıtlamaya çalıştım. Ona bakıyorum ama konuşmuyorum. O da konuşmuyor. Tek ses çıkmıyor aramızda. Bir ağacın altında oturmuşuz. ‘Kalmalı mıyım, gitmeli miyim? Kalınırsa ne olur, gidilirse ne olur?’ bunlara yanıt arıyorum. Yaşım 17. Pamuk tarlasında müthiş bir nem var. İşin içinden çıkamadım.



Kategori : POLİTİKA