İşte Önder Sav'ın son liste kararı

  • Ana Sayfa
  • İşte Önder Sav'ın son liste kararı
İşte Önder Sav'ın son liste kararı
Hafta sonu yapılacak kurultay öncesi tarafların kararları netleşiyor. Önder Sav son sözü söyledi.Abone ol

Kurultay öncesi üçüncü kez çarşaf liste talebinde bulunan CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'dan sonra bir açıklama da eski genel sekreter Önder Sav'dan geldi. Sav çarşaf liste ısrarında olmadığı mesajı verdi.

Çarşaf liste blok liste tartışmalarının aşılması gerektiğini söyleyen Sav, "Her kademesinde uzun yıllar hizmet ettiğim CHP'nin önemli kurultayında yöneticilerimizi, mil ersag letvekili arkadaşlarımı, il başkanlarımızı, kurultay delegelerimizi sıkıntıya sokacak kamplaşma sanısı yaratacak, herhangi bir liste yöntem ve içeriği tercihi ile yormak, üzmek istemiyorum" dedi.

ANTALYA İL ÖRGÜTÜNDEN BLOK LİSTEYE DESTEK
Bu arada "çarşaf liste tartışması bitti" yorumlarına neden olan bir açıklama da CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan geldi. Çarşaf liste isteyen Baykal'ın seçim bölgesi olan Antalya İl Başkanlığı "blok liste" dedi.

Yazılı tavrını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamaların yanlış yorumlara neden olduğunu savunan Sav, 18 Aralık Kurultay'ında ortaya çıkacak PM listesi ile ilgili olarak hiçbir öneride bulunmadığını söyledi. Kurultayı toplama kararı veren Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin geleceğini ve çıkarını herkesten daha fazla düşünme ve değerlendirmesi yükümlülüğü olduğuna inandığını belirten Sav şunları söyledi:

"Yükümlülük ve sorumluluğu sadece Genel Başkan'a yıkamayız. 2011 yılının Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçiminin ülkemiz, toplumumuz, demokrasimiz ve insanlarımız için çok önemli bir dönüm noktası olacağını bilerek davranmalıyız. CHP'liler bütün güç ve enerjilerini partilerini iktidara taşımak için kullanmak durumundadırlar. CHP'nin iktidara gelmesi isteği ve beklentisi içinde olan vatandaşlarımızı, CHP örgütünü düş kırıklığına itmemeliyiz. Parti içinde iktidar olmak hedefini aşarak ülke içinde iktidar olmanın yollarını bulmalıyız."



Kategori : POLİTİKA