Ucuza Porche almanın tek yolu!

Ucuza Porche almanın tek yolu!
Ekonomik kriz sonrası yavaşlamaya giren otomobil sektöründe şu günlerde en büyük talep icralık otomobillere oluyor. Abone ol2008 yılında yaşanan global krizin etkisiyle tüm dünya gibi otomotiv sektörü de sarsıldı. Sıfır otomobil satışları krizden ağır darbe aldı. Sektörün 2011'de yapı google adwords lacak seçimlerden de nasıl etkileneceğinin belli olmaması otomobil alacakların gözlerini farklı arayışlara çeviriyor.

Habertürk'ün haberine göre, sıfır kilometre araçlara talebin azalmasının nedeni yaşanan talep yoğunluğu ve arz sıkıntısı olarak gösteriliyor. Araç stoklarının yetersiz kalması ve bunun devamında ortaya çıkan uzun teslimat süreleri tüketiciyi haliyle ikinci el otomobil piyasasına yönlendirdi.

İkinci el piyasasında ise yıllardır süregelen başka bir problem dikkat çekiyor; otomobillerin satıcıların belirlediği fiyatlar üzerinden satışa çıkması, bu satışların internet üzerinden yapılması fiyatlarda dalgalanmalara yol açıyor. Arabasını satmak isteyen kişi bu fiyatı görüp, fiyat artırımında bulunuyor ve kişi arabasını satamayabiliyor. Öte yandan bir icra ihalesinde aynı otomobil neredeyse üçte biri fiyatla satılabiliyor.



Kategori : GÜNCEL