Bankaların engelli ayıbı

Bankaların engelli ayıbı
Görme engelli milletvekili Ayva "Bankalar özürlüleri şube içinde görmek istemedikleri için düzenleme istediler" dedi Abone ol

Bankaların engelliler ile ilgili tutumu, görme engelli milletvekili Lokman Ayva'yı kızdırdı. Görme engelli milletvekili Lokman Ayva, torba kanuna "çalıştırılması zorunlu olan özürlülerin başka işverene ait işyerlerinde veya kurulacak ortak şirketlerde çalıştırılmasına" dair düzenleme konul yerel seo masına karşı çıktı.
Ayva, halen komisyonda olan düzenlemenin özürlüleri banka şubesi içinde görmek istemeyen bankaların talebi olduğunu öne sürdü.

EVE HAPSETMEK İSTİYORLAR

Düzenlemenin özürlüleri işyerlerinden uzaklaştırma anlamına geleceğini anlatan Ayva, "Özürlü çalıştırmadığı için en fazla ceza alan kuruluşlar olan bankalar 'özürlü bankada görünmesin, ayrıca bir şirketten parasını öderiz, evinde otursun' diyor. Bunu kabullenenleyiz. Özürlü çalıştırmanın zorunlu tutulmasında amaç, özürlüleri topluma karıştırmak. Ama bankalar, bankanın içinde özürlü görünmesin diye yasal düzenleme istedi. Sonuna kadar karşı çıkacağız. Özürlülere para verip 'evinde otur' diyemezler" dedi. Ayva komisyonda maddenin kabul edilmesi halinde, Meclis Genel Kurulu'nda düzenleme aleyhine konuşma yapacağını söyledi.

DÜZENLEME NE DİYOR

Komisyon'da görüşülen Torba Kanun'un 63. maddesindeki düzenleme şöyle: "İşin niteliği veya teminde güçlük nedeniyle işyerlerinde özürlü çalıştırma konusunda güçlük yaşayan işverenler; başka işverene ait işletmelerde, ortak işletmelerde veya özürlü çalıştırmak amacıyla kurulan işletmelerde ilk defa işe alınan özürlülerin ücretlerini karşılayarak özürlü çalıştırma zorunluluğunu yerine getirebilir."



Kategori : POLİTİKA