Kürtçe'nin tutanaktaki kod adı X

  • Ana Sayfa
  • Kürtçe'nin tutanaktaki kod adı X
Kürtçe'nin tutanaktaki kod adı X
TBMM'de Kürtçe konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç'ın sözleri, Meclis tutanaklarına (x), Arınç'a teşekkür eden BDP'li Sırrı Sakık'ın sözleri de "..." (xx) olarak geçtiAbone ol

TBMM'de gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında Kürtçe konuşarak "Allah senden razı ol Kumlama kumu sun- Xwede ji te razibe" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözleri Meclis tutanaklarına "..." (x) olarak geçti.

Bu konuşmaların Meclis tutunaklarına yansıması ise oldukça ilginç. Bilinmeyen dil anlamına gelen x ve xx.  Taraf gazetesi Kürtçe'nin Meclis tutanaklarına yansımasını haber yaptı.

Arınç'a, "Kürtçe konuştuğunuz için Allah sizden de razı olsun Sayın Bakan'ım" anlamına gelen "Brez Vezir, tu bı zimani Kürdi axifı gelek spas dikim" sözleriyle karşılık veren BDP'li Sırrı Sakık'ın ifadeleri ise tutanaklara, "..." (xx) olarak geçti.

TBMM'de önceki gün yapılan bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Armç, Meclis'te Kürtçe'nin "bilinmeyen dil" olduğu için konuşulmadığı yönündeki sözleri üzerine gelen eleştirilere cevap verdi.



Kategori : POLİTİKA