BDP'li Bayındır tutanaklara giremedi!

  • Ana Sayfa
  • BDP'li Bayındır tutanaklara giremedi!
BDP'li Bayındır tutanaklara giremedi!
BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, hükümete sert çıktı.Abone ol

Habur'da PKK'ya operasyonların durdurulması için yapılan protesto gösterilerinde polisin müdahalesiyle kalça kemiği kırılan BDP'li Bayındır, İngiliz edebiyatçı William Shakespeare'in meşhur "to be, or not tobe" sözünü İngilizce arkansas seo ve Kürtçe söyledi. Bayındır'ın bu sözleri meclis tutanakları 'Türkçe olmayan dil" diye geçti.

"BU SİZİ YARALADI MI?"

Bacağı kırık olduğu için bir süredir tedavi gören BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, bu süreç içerisinde ilk kez Genel Kurula geldi. Kürsüye koltuk değneğiyle çıkan Bayındır, ''olma ya da olmamak'' sözünü önce İngilizce söyledi ve ardından "bu İngilizce zorunuza gitmedi de mi?" dedi. Ardından da aynı sözü Kürtçe söyledi. Bayındır, ''Bu, sizi yaraladı mı?'' diye sordu.

"BEDENİM LİME LİME DE OLSA"

Milletvekillerine ''Bugün burada bu halde konuşmamın sorumlusu hepiniz değil misiniz?'' diye seslenen Bayındır, ''Devletin resmi ideolojisi değil midir? Beni yok ederseniz Kürt halkını da yok edeceğinizi mi sanıyorsunuz? Bedenim lime lime de olsa bir bacağım değil iki bacağım da kırılsa beni ruhen, inanç olarak özgürlük mücadelemden asla vazgeçiremeyeceksiniz'' dedi.



Kategori : POLİTİKA