Asker Sırrı Sakık'a öyle bir baktı ki...

  • Ana Sayfa
  • Asker Sırrı Sakık'a öyle bir baktı ki...
Asker Sırrı Sakık'a öyle bir baktı ki...
Bütçe görüşmelerinde Sırrı Sakık'ın sözleri Genel Kurul'u hareketlendirdi. O sırada kendisini izleyen bir çift göz vardı..Abone ol

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve BDP Muş Milletvetvekili Sırrı Sakık arasında sert bir tartışma yaşandı.

"ARKASINDA MİLYONLAR VAR"

Sakık’ın eski Genelkurmay Başkanı O utah seo rgeneral İlker Başbuğ’un “PKK’yı beş kez bitirdik” sözlerini anımsatarak, “Bitirdim dediğiniz bütün alanda var ve arkasında milyonlarca halk var” dedi. Silaha yapılan yatırımı eleştiren Sakık, sözü dil tartışmalarına getirdi:

''Bir halkın dilini, kültürünü savunmak dünyanın her yerinde olduğu gibi bu ülkede de meşrudur, demokratiktir.''

"TERÖRÜN ARKASINDA MISINIZ?"

Kürsüye sunuşunu yapmak üzere çıkan Bakan Gönül ise “Sayın milletvekilinin üslubunun fevkalade yanlış ve Meclisimize yakışmadığını belirtmeliyim. Neyin arkasında halk var. Terörün mü? Siz de onların arasında mısınız? Terörün arkasında mısınız? Burada bitirdim dedikleri terördür” diyerek tepki gösterdi.

Milliyet'ten Serdar Özsoy, askerin BDP'ye bakışını anlatan bir fotoğraf çekti. Sakık konuşmasını yaparken askerlerin BDP’li vekile bakışı objektiflere böyle yansıdı.







Bu fotoğrafı da Anadolu Ajansı muhabiri çekti. Sakık'ın çaprazında bulunan askerler, BDP sıralarına bakmamayı tercih etti. Gergin ve düşünceli halleri subayların yüzlerine yansıyordu.



Kategori : POLİTİKA