Ahmet Özal'dan adaylık şartı

Ahmet Özal'dan adaylık şartı
DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal'ın adaylığı Tansu Çiller'e bağlıAbone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı  Ahmet Özal, 15-16 Ocak 2011 tarihinde Demokrat Parti'nin kongresinde Tansu Çiller aday değilse genel başkanlığa aday olacağını ilan etti.

ÖZEL GÖRÜŞME

Dolmabahçe'de Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Ba georgia seo şbakan Erdoğan ile görüşen Özal çıkışta ilginç açıklamalarda bulundu.  Özal, ''Sizi Başbakan mı çağırdı? Babanızla ilgili konular gündeme geldi mi?'' sorusuna, ''Evet. Babamla ilgili bir şey değil, özel'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''DP kongreye gidiyor. Tansu Çiller yeniden siyasete dönüyor mu?'' sorusuna ise Ahmet Özal, şu yanıtı verdi:

"ADAY DEĞİLSE BEN ADAYIM"

''Tansu Çiller'in yeniden siyasete dönüp dönmeyeceğini bilmiyorum. Onu kendisi takdir edecektir. Adaylığım konusunda aynı yerdeyim. Tansu Çiller aday olursa aday olmayı düşünmem. Çünkü Tansu Hanım bu partinin hem genel başkanlığını hem de başbakanlık yapmıştır. Onun karşısında aday olmak benim siyasi terbiyemle bağdaşmaz. Ama kendisi bunun kararını belirler. Eğer Tansu Çiller aday olmazsa, ki bunu yarın öbür gün açıklayacaktır eminim, her ne açıklarsa kararına hepimizin saygı duyması gerekir. O olmazsa ben aday olacağımı açıklamıştım. Ocak 15'te kongremiz var. Tansu Çiller aday değilse, genel başkanlığa adayım.''



Kategori : POLİTİKA