Abdullah Gül bir konuştu pir konuştu

  • Ana Sayfa
  • Abdullah Gül bir konuştu pir konuştu
Abdullah Gül bir konuştu pir konuştu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki'ye kefil olduAbone ol

Kayseri Belediye Başkanı ile ilgili yolsuzluk iddialarının ardından "Taraf olmamak için kendimi tutuyorum" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sessizliğini bozdu. Ruşen Çakır'a konuşan Gül, Özhaseki'ye sonuna kadar kefil olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yolsuzluk iddial Kuvars kum arı konusundaki ilgili tarafsız duruşunu bozdu ve kendisine “sonuna kadar kefil” olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN JET YANIT CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe görüşmelerinde ortaya çıkardığı rüşvet iddialarını yalanlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye sonuna kadar kefilim' deyince Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi.

Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı Özhaseki'nin nesine kefil, açıklasın' diye çıkıştı ve ekledi...
HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever’in Vatan’a aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: “Özhaseki’yi çok yakından ve iyi  tanırım. Kendisi son derece çalışkan, temiz, dürüst ve şeffaf bir belediye başkanıdır. Kendisine sonuna kadar kefilim.”

Peki bir gün önce taraf olamk istemeyen Cumhurbaşkanı Gül ne oldu da fikrini değiştirdi?

Bu sorunun cevabını Ruşen Çakır'dan öğreniyoruz. Ahmet Sever'e bu soruyu soran Çakır'ın söylediğine göre Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri etkili olmuş.  İşte Sever'in konuyla ilgili ifadeleri:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın, CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Sayın Cumhurbaşkanı bildiğini açıklayabilir. Bence hiçbir sakıncası yok’ demesi üzerine fikrini değiştirdiğini söyleyebilirim.”



Kategori : POLİTİKA