İşte CHP'nin uygulayacağı liste yöntemi

  • Ana Sayfa
  • İşte CHP'nin uygulayacağı liste yöntemi
İşte CHP'nin uygulayacağı liste yöntemi
CHP İl başkanları toplantısından CHP lideri Kemal Kaılıçdaroğlu'na tam destek kararı çıktı. Kılıçdaroğlu'ndan il başkanlarına da tüzük sözü var.Abone ol

İNTERNETHABER- CHP İl başkanları toplantısından beklenen karar çıktı. 81 il başkanı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Bizzat ben hazırlayacağım” dediği blok listeye tam destek kararı verdi.

Kılıçdaroğlu toplantıda il başkanlarına genel seçimin hemen sonrası daha demokratik bir tüzük kurultayı için taahhütte bulundu, ardından il başkanlarından PM'de görmek istedikleri 5 kişinin ismini aldı.

Olağanüstü kongre öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da il başkanları ile bir araya geldi. Bütün il başkanlarının katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Toplantıda konuşan yaklaşık 40 il başkanı kentucky seo söz alarak CHP liderine desteklerini açıkladı. Ardından oy birilği ile Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı listenin arkasında durulacağı kararı verildi. İl başkanları ayrıca kendi aralarında da "listeyi çiziksiz çıkaralım" uyarısı yaptılar.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TÜZÜK TAAHHÜDÜ

İl başkanlarını dinleyen Kılıçdaroğlu partide sık sık tartışma konusu olan tüzükle ilgili de taahhütte bulundu. Kılıçdaroğlu Haziran 2011 seçimleri sonrası beklenen tüzük kurultayının mutlaka yapılacağını söyledi.

Allah'tan başka kimseden korkmam Habertürk'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'çizik yiyeceğiniz söyleniyor?' sorusuna şu cevabı verdi: "25 yıldır bu partinin içindeyim. 17 yaşında gençlik komisyon başkanıydım. Şimdi örgütüm bana büyük bir onurla görev verdi. Çizenlere de çizmeyenlere de teşekkür ediyorum. Hayatımın hiç alanında korkmadım. Hayatımın hiçbir alanında korkmadım. Yarın da korkmayacağım. Tek güvendiğim Allah'tır, sonra örgütümdür."



ÖN SEÇİMİ İL BAŞKANLARINA SORACAK

7 aylık süreçte il başkanları ile 5 kez toplantı yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu seçim öncesi bu buluşmaların daha da artacağını söyledi. Bir ay sonra il başkanlarını yeniden toplantıya davet eden Kılıçdaroğlu Ocak-Şubat ayında yapacakları toplantıda millevekili belirleme metodunu kendileriyle tartışacağını söyledi. Kılıçdaroğlu milletvekilli adaylarının ön seçimle belirlenmesini istiyor. Bu noktada kararını vermeden önce il başkanlarına danışmış olacak.

İl başkanlarının verdiği destekten büyük mutluluk duyan Kılıçdaroğlu kurultayın bayram havasında geçmesi dileğinde bulundu.

KURULTAY DİVAN BAŞKANI KOCAOĞLU

İl başkanları verdikleri imzayla Kurultay Divan Başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu önerdi. Kocaoğlu Divan Başkanlığına önerilmesiyle ilgili sorulara, "Bu benim için çok mutluluk verici, Gergin değil çok coşkulu bir kurultay olacak. Kurultayın ana teması da sevgi olacak" dedi.

İL BAŞKANLARINDAN PM İÇİN 5 ÖNERİ

Gelenek olduğu gibi toplantıda il başkanlarından Parti Meclisi’nde görmek istedikleri 5 isim belirlemeleri istendi. İl başkanları önerdikleri 5 ismi kağıtlara yazıp bir zarf içinde Kılıçdaroğlu’na ilettiler. Bazı il başkanlarının ise 10 kadar isim önerdiği öğrenildi.

İL BAŞKANLARI NE DEDİ?



Kategori : POLİTİKA