Konut kredisi alacaklara kötü haber!

  • Ana Sayfa
  • Konut kredisi alacaklara kötü haber!
Konut kredisi alacaklara kötü haber!
Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut kredilerine sınırlama getirdi. Abone ol

Ekonomiyi soğutmak için atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Son olarak BDDK konut kredilerine sınırlama getirdi. Buna göre, google seo çalışması konut kredilerinde tutar gayrimenkul tutarlarının yüzde 75'ini aşamayacak.

Ekonomiyi soğutmak için atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Son olarak BDDK konut kredilerine sınırlama getirmeyi planlıyor. Buna göre, konut kredilerinde tutar gayrimenkul tutarlarının yüzde 75'ini aşamayacak. Konu üzerinde 3 aydır ayrıntılı inceleme yapan BDDK, bankaların rekabetine bağlı olarak mortgage kredilerinin yüzde 80-100'lere ulaştığını duyurdu.

Bloomberg HT'ye özel açıklamalarda bulunan BDDK Başkanı Tevfik Bilgin "Rekabet ve pazar payı kaygısı ile banklar kredilerde trendi yükseltmişti. Bu nedenle gelecekte üzüntüyü yaşamamak için gerekeni yapıyoruz. Türk bankacılığının geleceğinde konut kredileri çok önemli. Artık gayrimenkul ekspertizlerini BDDK ve SPK'dan lisanslı şirketler yapabilecek" dedi.



Kategori : GÜNCEL