Öcalan'dan yeni Gülen mesajları

  • Ana Sayfa
  • Öcalan'dan yeni Gülen mesajları
Öcalan'dan yeni Gülen mesajları
PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşme notlarında tehdit kokan açıklamalar var. Abone ol

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmede söylediği ileri sürülen açıklamalar, bugün PKK'ya yakın internet sitelerinde geniş yer aldı.

Öcalan, Gülen cemaatiyle ittifak değil uzlaşma aradığını söyledi. Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne'nin "Türklük, milliyetçilik zehriyle zehirletiliyor" sözlerini gündeme getiren Öcalan, söylenenler arkansas seo e değer verdiğini savundu.

Önümüzdeki 6 ayın çok önemli olduğunu iddia eden Öcalan, tehdit içeren mesajlar da verdi: "Deyim yerindeyse aslanın ağzındaki kuzuyu almaya çalışıyoruz. Çok önemli bir 6 aya giriyoruz. Herkesin dikkatli olması gerekir. Bu 6 ay iyi değerlendirilirse, çözüme kapı aralanabilir. Aksi taktirde kimsenin hesaplayamayacağı kadar korkunç bir savaş gelişebilir."

Abdullah Öcalan'ın, çarşamba günü İmralı'ya giden avukatları Meral Atasoy, Mizgin Irgat ve Doğan Erbaş ile yaptığı görüşmede şu konulara değindiği ileri sürüldü:

GÜLEN'LE UZLAŞMA ARIYORUZ: Amacımız ittifak falan değildi. Kamuoyunda yanlış tartışılıyor, ittifak ayrı, uzlaşma ayrıdır. Biz uzlaşma arıyoruz. İslam'ın temelinde de uzlaşma vardır. Hz. Muhammed'in yaşamına ve yaptıklarına bakıldığında uzlaşmanın önemi görülecektir. Uzlaşmadan kimsenin korkmasına gerek yok. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Ben Mümtaz'er Türköne'den boşuna bahsetmedim. Türköne; Türklük, milliyetçilik zehriyle zehirletiliyor diyor. Doğru söylüyor. Bu söylenenlere değer veriyorum. Kendileri de iyilik ve barış istiyorlarsa -ki çalışmalarını bu temelde sürdürdüklerini belirtiyorlar- bu çağrımızı olumlu karşılayacaklarına inanıyorum. Ben kendilerinin katkılarını istedim. Toplumsal barışa katkı sunmalarını istedim. Onların da etkilediği geniş kitleler var. Bu çabaların ortaklaşması, barış için yararlı olacaktır. Barış, kutsal bir iştir. İnsanlığa da en büyük hizmettir. İslam'ın özüne de uygundur.



Kategori : GÜNCEL