Faizler indi İMKB'de kıyamet koptu

  • Ana Sayfa
  • Faizler indi İMKB'de kıyamet koptu
Faizler indi İMKB'de kıyamet koptu
Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardında Avrupa'dan gelen ekonomi haberleri İMKB'yi olumsuz etkiledi. Abone ol

Merkez Bankası'nın dün akşam açıkladığı faiz indirimi kararının ardından Avrupa'dan gelen ekonomik anlaşma kararları İMKB'deki yabancı yatırımcıyı kaçırdı. İMKB haftanın son işlem gününü düşüşle kapadı.

Merkez Bankası'nın faiz kararını olumlu tepki vererek yaklaşık yüzde 1 yukarıda açılış yapan İMKB 100 Endeksi, gün içinde yatırımcıya akla karayı seçtirdi. Hızlı yüks seo usa elişle ilk yarıda 65 bin 592 puana kadar çıkan endekste rüzgar öğlenden sonra tersten esti. İlk yarıda yaklaşık yüzde 2 yukarı çıkan endeksin düşüşü de çıkışı gibi sert ve hızlı oldu. İlk yarıya göre kaygı yüzde 4'e yaklaşan Endeks soluğu 62 bin 868'de aldı. Buradan gelen tepki alımlarıyla endeks bir miktar toparlansa da bu sınırlı kaldı.

Kapanış ise yüzde 1.41 artışla 63 bin 524 seviyesinden gerçekleşti. İş kapanışın gerçekleştiği bu seviye teknik olarak can alıcı bir seviyeye işaret ediyor. Daha önce de analistlerin sıkça üzerinde durdukları önemli destek seviyelerinde olan 63 bin 500'ün aşağı yönlü kırılması adeta İMKB'nin 'kaderini' belirleyecek gibi görünüyor. Bu seviyenin altındaki en önemli destek ise 62 bin 500'de bulunuyor. Önümüzdeki günlerde bu seviyelerin aşağı yönlü yükselen işlem hacmiyle kırılması durumunda yeni hedef destek seviyesi, piyasalar açısından büyük çöküşün başlayabileceği 60 binde bulunuyor.
Sonuç olarak İMKB tam kader çizgisinin üzerinde bulunuyor. 63 bin 500'den gelen sert satış yeni bir düzeltmenin habercisi olacak. Buradan gelen tepki alımlarının ise sınırlı kalması bekleniyor. Noel rallisi ise hayal bile edilemiyor. Beklentiler pozitif olsa da tedirginlik piyasaları rayına oturtamıyor.

5 AYLIK ZİRVE

Diğer yandan, TL'deki yükseliş sürüyor. Dolar karşısında değer kaybetmeyi sürdüren TL bugünkü işlemlerinde 1.55'e dayandı. İstanbul serbest piyasada, ABD Doları yaklaşık 5 aylık aradan sonra 1.5400 liranın üstüne çıktı.



Kategori : EKONOMİ