CHP’nin manifestosunu açıklayacak!

  • Ana Sayfa
  • CHP’nin manifestosunu açıklayacak!
CHP’nin manifestosunu açıklayacak!
Blok-çarşaf liste tartışmalarının tatlıya bağlandığı CHP kongresinde Kılıçdaroğlu partinin manifestosunu oluşturacak bir konuşma yapacak. Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçime hazırlık olarak gördüğü kurultayda farklı bir konuşma yapmaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu “eleştiriden çok çözüm odaklı” yapacağı konuşmasında “CHP iktidarında nasıl bir Türkiye” kurulacağının resmini çizecek. Konuşmanın bir manifesto niteliği taşıyacağı ifade ediliyor.

Çarşaf-blok liste tartışmalarının tatlıya bağlandığı CHP’de gözler Parti Meclisi’ne seçilecek isimler ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ google seo çalışması nun yapacağı konuşmaya çevrildi.

Kılıçdaroğlu CHP’nin en kısa süre görev yapan MYK’sının son toplantısında arkadaşlarına veda etmeden önce konuşmasıyla ilgili çalışma arkadaşlarından öneriler aldı. Edinilen bilgiye göre CHP lideri hükümete yönelik eleştirilerin yanı sıra konuşmasının üçte ikisini iktidarları döneminde yapacakları çalışmaları anlatmaya ayıracak. Konuşma “Eleştiriden çok çözüm odaklı” olacak. Hukuk sistemindeki aksaklıklar ve sorunlarla ilgili Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması, iki başlılığa neden olan Yüksek İdare Mahkemelerinin yeniden yapılandırılması, siyasi hayatın daha sağlıklı yürümesi için yüzde 10 barajının aşağı çekilmesi, özerk, demokratik üniversite için YÖK’ün kaldırılması ve yoksulluğun önlenmesi gibi konularda CHP iktidarında kurulacak Türkiye resmi çizilecek.

Kılıçdaroğlu konuşmasında iktidarları ile kurumları ele geçirmeyi değil sistem değişikliklerine gidecekleri mesajını verecek. CHP’li yetkililer Kılıçdaroğlu’nun coşkulu bir şekilde bitireceğini söyledikleri konuşmanın yapılacağı kurultayla ilgili çok iddialı konuşuyor:
“Muhalefetteki son kurultay olacak”

PARTİ MECLİSİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLENECEK

Günlerdir tartışma konusu olan Parti Meclisi listesinin blok olması kabul gördü, ancak kimlerden oluşacağı tam anlamıyla netleşmedi. Listede bölgesel dağılım, genç-kadın oranlarının arttırılması ve farklı toplumsal kesimlerin temsiline dikkat edilecek. Hem partiyi hem Türkiye’yi kucaklayacak bir liste olacak.

LİSTEDE KİMLER OLACAK?

Kulislerden yansıyan son bilgilere göre Kılıçdaroğlu son MYK üyelerinin tamamına yeni listede de yer verecek. Kılıçdaroğlu listeye Meclis’teki parti grubundan 25 kadar da milletvekili alacak. 5 il başkanına yer verilmesi beklenen yeni Parti Meclisi’nde Sezgin Tanrıkulu, Faruk Loğoğlu, Sena Kaleli, Markus Ürek, Necdet Pamir, Muhammet Çakmak, Aziz Konukman, Eşber Yağmurdereli, Oğul Aktuna gibi yeni isimler yer alacak.



Kategori : POLİTİKA