Kayak sezonu açıldı

Kayak sezonu açıldı
Kar kalınlığının 120 santime ulaştığı Kartalkaya ve Ilgaz'da sezon açılıdı. Oteller yüzde 70 dolululuk oranına ulaştı.Abone ol

Havaların soğuması ve kar yağışının ardından kayak merkezlerinde oteller sezonunu açmaya başladı.



Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki Kartalkaya’da bulunan oteller sezonu açtı. Pistlerde kar kalınlığı ise 120 santime ulaştı. Kayak tutkunları pistlere akın etti. Günübirlik gelen tatilciler ile birlikte pistler dolup taşarke hindistan gezisi n, yoğunluk nedeniyle telesiyejlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Zirveye kadar çıkan tatilciler tepelerden kayak ve snowboard ile kaydı. Gençler snowboard ile karla kaplı tepelerden atlarken büyük heyecan yaşadı.

ILGAZ'DA YILBAŞINA HAZIRLANIYOR

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, yeterli kar yağışını almasının ardından kayak sezonunu açtı. Bir metreyi aşan kar, kayak tutkunlarının yanı sıra otel işletmecilerinin de yüzünü güldürdü. Tüm hazırlıkların tamamlandığı kayak merkezinde sezon açılırken, dikkatler yılbaşı rezervasyonlarına odaklandı.

Sezonun ilk sınavını yılbaşı tatili ile verecek olan işletmeler, sömestr tatili bekliyor. Sezona çok iyi hazırlanan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde bu dönem kayak tutkunları için keyifli bir dönem olacak belirtildi. Önceki yıllarda telesiyejden kaynaklanan sorunlar yaşayan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde 4.5 milyon liraya tamamen yenilenen son sistem telesiyej ve diger mekanik tesisler, kayak severlerin hizmetine sunuldu. Önceki yıllarda büyük sıkıntı ve şikayet konusu olan pist ortasındaki telesiyej direkleri de kaldırılırken, yeni mekanik tesislerin devreye girmesi sonucu bu yılki kayakseverlerin, geçmiş yılların ortalamasından fazla olması bekleniyor. Bu yoğunluğun, özellikle hafta sonları olmak üzere başkente yakınlığı sonucu günübirlikçi kayakseverlerin akınına uğraması bekleniyor.

ULUDAĞ'DA KALINLIK 85 CM'E ULAŞTI



Kategori : GÜNCEL