Kalp krizinde ilk iki saate dikkat!

  • Ana Sayfa
  • Kalp krizinde ilk iki saate dikkat!
Kalp krizinde ilk iki saate dikkat!
Kalp krizinde en çok ölümlerin ilk iki saat içinde meydana geldiği belirtiliyor.Abone ol

Dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp hastalıklarının görülme sıklığının artış gösterdiği; kalp krizinde en çok ölümlerin ilk iki saat içinde meydana geldiği belirtiliyor. Uzmanl al raji bank ar, kalp krizinde erken ve eksiksiz müdahalenin ölüm oranını en aza
indireceğinden, tam donanımlı birimlere ihtiyaç bulunduğunu belirterek, üstün teknoloji imkanlarının sağlandığı Acil Kalp Ünitelerinin önemli olduğunu ifade ediyor.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Keleş, yaptığı açıklamada, kalp hastalıklarının ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını ve kalp krizi geçiren bir hastanın evinden alındıktan sonra hastaneye ulaşıncaya kadar geçen sürenin yaşamsal önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'de acil kalp ünitelerinin kurulması ve yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Keleş, her yıl 200 binin üzerinde kişinin kalp krizine bağlı yaşamını yitirdiğini ifade etti. Keleş, Türkiye'de kalp hastalıklarının tedavisinde dünya ile hemen hemen başa baş gittiğini, ancak prevantiv (koruyucu) kardiyolojinin yeterince gelişmediğini belirtti.



Kategori : SAĞLIK