Eşref Erdem CHP'ye geri dönecek mi?

  • Ana Sayfa
  • Eşref Erdem CHP'ye geri dönecek mi?
Eşref Erdem CHP'ye geri dönecek mi?
Küskünlerin geri dönüş hazırlığı yaptığı CHP'de gözler referandum sürecinde istifa eden Eşref Erdem'e çevrildi.Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Küskünlerin geri dönüş için yola çıktığı CHP'de gözler referandum sürecinde istifa eden Eşref Erdem'e çevrildi. Erdem geri dönüş için net bir açıklama yapmaktan kaçındı, ancak yaşanan son gelişmelerle ilgili olumlu mesajlar verdi.

Uzun yıllar CHP üst yönetiminde bulunduktan sonra Önder Sav ile yaşadığı gerilim sonrası yönetimden ayrılan Erdem, "Küskünler dönüyor, siz d seo e dönmeyi düşünür müsünüz? sorusuna öncelikle "Ben küskün değilim" yanıtı verdi.

Referandumda evet oyu vereceğini açıklamasından sonra hakkında başlatılan disiplin işlemine kızarak istifa ettiğini açıklayan Erdem geri dönüşle ilgili bugün için bir planı olmadığını söyledi.

Ancak Erdem Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisi için yaptığı olumlu yorumla yeni yönetime sıcak mesajlar gönderdi. Erdem, "Gitmiş olması bile çok önemli. Ancak bu yetmez. Bu teması sıklaştırmak gerek" yorumu yaptı.

MESUT DEĞER'İN SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisinde Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer'in CHP tabanının BDP ile ittifaka sıcak baktığı yönündeki sözleri tartışma konusu olmuştu.
"Herşeyi konuşabilmeliyiz" diyen Erdem, "Bunları aşmamız gerek. Her şeyi konuşabilmeliyiz. Peşinen reddetmek doğru değil. Dar kalıplar içine sıkışıp kalmak yanlış. Her şey konuşulup tartışılabilmeli. Söylenenlerz kabul görmeyebilir ama tartışılıp konuşulabilmesi bile önemli. O tartışmalardan doğru yol bulunabilir. olumlu şeyler çıkabilir diye bakılmalı. Taban sertleşti, onun da yumuşaması gerek. Kutuplaşma kamplaşmalardan kaçımak gerek" yorumu yaptı.

ORAN'DAN "GERİ DÖN" SİNYALİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Erdem'le ilgili bir soruya, adaylığı döneminde birlikte hareket ettiği bir isim olduğunu hatırlatarak, Sayın Erdem şimdi parti içinde değil. Kendi iradesiyle istifa mekanizmasıyla gitti. Bizim bir tane bile kaybedecek arkadaşımız yok. Çok büyük bir disiplin sorunu yoksa CHP’nin kapısı sonuna kadar açıktır" diyerek "Geri dön" sinyali vermişti.



Kategori : POLİTİKA