İşte Gül'ün elindeki 'Özerklik raporu'

  • Ana Sayfa
  • İşte Gül'ün elindeki 'Özerklik raporu'
İşte Gül'ün elindeki 'Özerklik raporu'
BDP'nin ilan ettiği özerklik tartışılırken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de Güneydoğu ile ilgili bir rapor sunuldu. Raporu, Prof. Dr. Vamık Volkan hazırladı.Abone olVamık Volkan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'e sunduğu dosyada Kürt sorununun çözümü için 70 görüş yer alıyor. Kürtçenin seçmeli ders olması, okullardaki andımızın kaldırılması ve özerkliğin tartışmaya açılması öneriliyor. hastane seo

NE MUTLU TÜRKÜM YAZILARI SİLİNECEK

Dünyada savaşan toplumların bir arada yaşamasını sağlamaya yönelik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Vamık Volkan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Kürt sorunun çözümüne ilişkin ilginç bir dosya sundu. Volkan'ın Köşk'e sunduğu dosyada, çok tartışılacak öneriler yer alıyor.Sabah Gazetesi'nin haberine göre;  Toplam 70 farklı görüşün yeraldığı dosyada, "ortak vatan vurgusunun" geliştirilmesi, Doğu ve Güneydoğu'da dağlara yazılan "Ne Mutlu Türküm" yazılarının silinmesi, And'ımızın kaldırılması ve özerklik sisteminin tartışmaya açılması, Kürtçenin seçmeli ders olması gibi radikal öneriler de yer alıyor.

Kürt sorununun çözümünde "Ağaç" modelini öneren Volkan, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Gül'le dördüncü görüşmesini gerçekleştirdi. Volkan, Gül'e, düşünce kuruluşu Ekopolitik'in hazırladığı Kürt sorununun çözümüne yönelik bir dosya sundu.

Kürt sorununun çözüme dönük somut bir stratejinin ortaya konması vurgusu yapılan dosyada, "Kürtlerin hassasiyetleri kadar Türklerin de endişelerini ortadan kaldıran dengeli bir politika ortaya konmalı" görüşü ön plana çıkıyor.



Kategori : POLİTİKA