İran nükleer satrançta nasıl hamle yapacak?

  • Ana Sayfa
  • İran nükleer satrançta nasıl hamle yapacak?
İran nükleer satrançta nasıl hamle yapacak?
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Dışişleri'ne MIT'den doktoralı Ali Ekber Salihi'yi getirmekle neyi hedefledi. İşte kritik atamanın analiz. Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki'yi ani bir kararla kovup yerine kendisine sadakatıyla tanınan ABD'nin meş amazon ads hur üniversitesi MIT'den doktoralı Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi'yi getirilmesi mühim bir gelişme.

Muttaki'nin kovulma biçimi ve Tahran'daki yankıları, İran'daki iktidar mücadelesinin boyutlarını sergiliyor. Diğer yandan zamanlaması dikkate şayan.
Tam da İran'ın BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Britanya, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 Grubu'yla Cenevre'de başlattığı ve ocakta İstanbul'da devam edecek müzakereler öncesine geldi.
Buna Wikileaks sızıntılarını ve bu sızıntılarda Arap rejimlerinin ABD'den İran rejimini ezmesini istediklerinin ortaya serilmesini de ekleyin...

Muttaki'nin kovulmasını birbiriyle bağlantılı bu iki açıdan ele alarak değerlendirmeli: İçerde vuku bulan siyasi mücadele ve dışarıda Batı'yla nükleer satranç..

Habertürk gazetesi Dış Haberler Müdürü Ceyda Karan, İran'ın Nükleer satrnaçtaki kritik adamının analizini yaptı.



Kategori : DÜNYA