Bu lensler göz sağlığınızı tehdit ediyor

  • Ana Sayfa
  • Bu lensler göz sağlığınızı tehdit ediyor
Bu lensler göz sağlığınızı tehdit ediyor
Merdiven altı üretim lensleri kullanan pekçok kişinin gözü hasar görüyor.Abone ol

Uzakdoğu ve Asya ülkelerinden ithal edilen ve sağlıksız ortamlarda üretilen pekçok tıbbi malzeme sağlığı tehdit ediyor. Bunlardan biri de göz sağlığını tehdit eden lensler.

Uzakdoğu, Hindistan ve Nepal'den ithal edilen merdiven altı lenslerde dikkat! Bu lensleri kullanan pekçok kişinin gözü hasar görürken, kullanımını engelleyen hiçbir yasak bulunmuyor.

Sabah'ın haberine göre, Pakistan, Nepal, Hindistan ya da Uzakdoğu'dan Türk pazarına giren tıbbi ürünlerin çoğu pennsylvania seo yeteri kadar kaliteli değil, sterilliği bile tartışılıyor. Ancak ucuz olduğu kesin, bu nedenle tercih ediliyorlar. Avrupa Onay Belgesi CE'yi almaları bunların Türkiye'de kullanılması için yeterli oluyor. Ve kolaylıkla CE alabiliyorlar. İşte hayatımıza giren gözümüzün içine takılan, kalbimize konulan, yüzümüze uygulanan bu maddelerin markalarıyla ilgili yaşanan sorunlar. Sağlığınızın markasını sorun.

Merdiven altında üretilip CE belgesi alan göz içine yerleştirilen lensler Türkiye'ye giriyor. Hindistan, Pakistan ya da Uzakdoğu'da üretilen ucuz lensler Türkiye'de de hastanelerde doktor tarafından kullanılıyor. Ucuz lensler nedeniyle pek çok göz hasar görürken bu lenslerin kullanımını engelleyen hiçbir yasak bulunmuyor. Katarakt ameliyatı olan binlerce kişi gözüne hangi lensin takıldığını bile bilmiyor. Hastaneler bu lenslerin kimlik kartlarını özel olarak vermek istemiyorlar. Pakistan, Hindistan veya Uzakdoğu'da üretilen bu lensler CE belgesi alıp Türkiye'de kullanılabiliyorlar. Türkiye'de göz içine yerleştirilen lensler için yalnızca CE belgesi sorgulanırken Amerika'da Amerikan Sağlık Bakanlığı FDA onayı da isteniyor. Bazı hastaneler CE onayını yeterli bulup ucuz lens kullanırken bazıları Amerikan Sağlık Bakanlığı FDA onaylı lensleri tercih ediyorlar. Ancak aralarında büyük fiyat farkı bulunuyor. Kalitesiz lenslerin fiyatları 20 TL'den başlarken FDA onaylı olanları 300 TL'yi buluyor. SGK katarakt ameliyatlarında 400 TL fiyat belirlediği için hastaneler ucuz lensi tercih edebiliyor. Uzmanlara göre göz içine takılan kalitesiz lensler gözün görüntüsünü bozuyor ikinci hatta üçüncü ameliyat şart hale geliyor. Hastalar zarar görüyor bu nedenle davalar açılıyor.



Kategori : SAĞLIK