Çocuklarda bu ağrıya dikkat edin!

  • Ana Sayfa
  • Çocuklarda bu ağrıya dikkat edin!
Çocuklarda bu ağrıya dikkat edin!
Romatizma çocuklarda da görülebiliyor. Peki çocuklarda görülen romatizmanın belirtileri hangi durumlarda ortaya çıkıyor?Abone ol

Uzmanlar çocuklarda gelişim döneminde görülen büyüme ağrılarının romatizmayla karıştırılmaması gerektiğini söylüyor. Zaman Gazetesi'den Süheyla Sancar'ın haberine göre Memorial Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman doktoru Aşkın Güra Neml new york seo ioğlu, çocuk romatizmasının düşme, çarpma ya da bağışıklık sistemi bozuklukları nedeniyle ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Nemlioğlu, "Çocuğunuzun eklemleri sık sık ağrıyor, kas güçsüzlüğü şikâyetleri var, ateşi sık sık çıkıyor, saçları dökülüyor ya da ağzında aft çıkıyorsa 'romatizmadan' şüphelenebilirsiniz." diyor.

Çocukların romatizmal ağrılarının aileler tarafından 'sen büyüyorsun, boyun uzadığı için bacakların ağrıyor' diyerek geçiştirildiğini söyleyen Nemlioğlu, 3-12 yaş arasındaki çocukların kalça, kol ve bacaklarında görülen geçici ağrıların büyüme ağrısı olabileceğini vurguluyor. Nemlioğlu, "Uzun süreli ve çok şiddetli ağrılar büyüme ağrıları değildir. Çocukların ağrıları mutlaka dikkate alınmalı ve doktora başvurulmalı." diyerek aileleri uyarıyor. Nemlioğlu, ağrıların kısa süreli kramplar şeklinde görülebileceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Çoğunlukla yarım saat süren büyüme ağrılarını çocuk romatizmasından ayırt etmek için ağrı bölgelerine dikkat etmek gerekiyor. Bacaklar, baldırlar, bacağın ön tarafı ağrının en çok hissedildiği bölgelerdir. Büyüme ağrıları nadir olarak belde de görülebilir."



Kategori : SAĞLIK