Dolandırıcılar bu kez Bakan'a dadandı!

  • Ana Sayfa
  • Dolandırıcılar bu kez Bakan'a dadandı!
Dolandırıcılar bu kez Bakan'a dadandı!
Hediye vaad eden SMS'ler ile vatandaşı bıktıran dolandırıcılar, bu kez Bakan Ergün'e dadandı. Ergün dolandırıcıları takibe aldırdı.Abone ol

Vatandaşaları bıktıran hediye ve reklam SMS'leri Bakan'ı da bıktırdı. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, "Kol saati kazandınız" SMS mesajını gönderen şirketi takibe aldırdı.

Dolandırıcıların cep telefonuna "Kol saati kazandınız" mesajı gönderdiği Sanayi Bakanı Nihat Ergün kül yutmadı. Şirke avukat seo ti takibe aldıran Ergün, 7 bin lira ceza kestirdi
CEP telefonlarına kısa mesaj yoluyla 'indirim ve hediye' vaatleri ile vatandaşları dolandırmaya çalışan şirketler bakanları da bıktırdı. Kendisine de bu tür mesajların geldiğini belirten Sanayi Bakanı Nihat Ergün, "Bilişim teknolojilerinin gelişmesiyle sahtekârlık, dolandırıcılık yeni bir boyut kazandı. Vatandaşlarımız dikkatli olsun. Biz de inceleme başlattık" dedi. Sanayi Bakanlığı, cep telefonlarında kısa mesajla vatandaşları dolandırmaya çalışan şirketleri yakın takibe aldı. Bakan Ergün, "Bana da bu tür mesajlar geldi. Ben de rahatsız oldum ve gerekli takibin yapılması için ilgili arkadaşlara ilettim" dedi. Bakan Ergün, bu mesajları gönderen şirketlerin incelenmesi talimatı verdi.

'KOL SAATİ KAZANDINIZ!'

Reklam Kurulu, "Tebrikler! Hediye kol saati kazandınız. Hemen 05.....'i arayın, hem kol saatinizi alın, hem de elektrik faturanızda yüzde 40'a varan indirimlerden yararlanın" mesajlarını incelemeye aldı. Kurul, bu mesajların hangi tarihler arasında toplam kaç kişiye atıldığı, gönderilen telefon numaralarının nereden temin edildiğini saptadı. Reklam Kurulu, mesajı gönderen firmadan, vaat edilen şeylere hangi şartlarda ve nasıl gerçekleştirildiği konularında bilgi ve belge istedi ve 7 bin lira ceza kesti.



Kategori : POLİTİKA