Fakıbaba AK Partiye mi dönüyor?

  • Ana Sayfa
  • Fakıbaba AK Partiye mi dönüyor?
Fakıbaba AK Partiye mi dönüyor?
Fakıbaba "Beni siyasette Ahmet Eşref Fakıbaba yapan AK Parti’dir." dedi.Abone olŞanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti ile problemi olmadığını, siyasi geleceğini Urfa halkının istediği şekilde şekillendireceğini söyledi.

Yerel seçimler öncesi Ak Parti'den olaylı bir şekilde ayrılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba,  “Beni avukat seo siyasette Ahmet Eşref Fakıbaba yapan AK Parti’dir. Benim AK Parti’yle de bir problemim olmadı. Bundan sonraki siyasi geleceğimi Urfa halkının istediği gibi şekillendireceğim” dedi.

SAADET Partisi'nden istifa edip, 67 belediye başkanı adına Kurtulmuş ile birlikte hareket edeceklerini duyurduktan sonra kurulan Halkın Sesi Partisi'ne (HAS) katılmayarak bağımsız kalan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye başkanları adına konuşmasını hata olarak değerlendirdi.

Fakıbaba 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde Ak Parti’den aday gösterilmeyince seçimlere bağımsız olarak girmişti. Seçimleri kazanan Fakıbaba, daha sonra Saadet Partisi’ne katılmıştı. SP’nin tek il belediye başkanı olan Fakıbaba ve 67 belediye başkanı, kongre sürecinin ardından partiden ayrılan genel başkan Numan Kurtulmuş ile birlikte istifa etti. Fakıbaba, haksızlığa uğradığını düşündüğü Kurtulmuş’a destek vermiş ve Ankara’da yapılan toplantıda belediye başkanları adına yaptığı açıklamada, “Bundan sonraki süreçte Numan Kurtulmuş ile birlikte hareket edeceğiz” demişti.



Kategori : GÜNCEL