Hamilelikte hafiflemenin en iyi yolu!

  • Ana Sayfa
  • Hamilelikte hafiflemenin en iyi yolu!
Hamilelikte hafiflemenin en iyi yolu!
Anne adayların en hassas dönemi olan hamilelik sürecinde sıkıntılı zamanlarınızda bu spor ile rahatlayabilirsiniz.Abone ol

Yoga deyince aklınıza ilk; sakin bir müzik eşliğinde yerde bağdaş kurup otururken iki parmağınızı birleştirmek geliyor olabilir. Oysa yoga bundan daha fazlasıdır v vajinismus tedavisi e insanın ruhuna olduğu kadar vücuduna da büyük katkı sağlar. Merih Kenet Yoga Stüdyosu'ndan Prenatal-Postnatal Hamile Eğitmeni Dr. Dilek Cengiz; yoganın doğuma hazırlık aşamasında anne adayına olan fiziksel katkılarını Anne  Bebek dergisine anlattı.

KOLAY BİR DOĞUM

Yoga; kişiyi bedenin, nefesin, duyguların daha farkına varıldığı, değişimlerin olduğu hamilelik zamanını bilinçli olarak yaşamaya, doğal bir doğuma ve mutlu bir anneliğe hazırlar. Gebelikte yoga birçok şikayeti giderirken, doğumun rahatgeçmesine neden olur. Doğum sonrası rahmin toparlanmasını, karnın düzleşmesini ve sütün artmasını sağlar. Ama normal yoga duruş ve nefesleri hamileliğe uyum sağlayacak şekilde adapte edilmelidir. Bu nedenle bu yoga tekniğini sadece hamilelik öncesi (prenatal) ve hamilelik sonrası (postnatal) yoga eğitmenliği sertifikası olanlar öğretmelidir.



Kategori : GÜNCEL