Habertürk spikeri Erbakan'ı öfkelendirdi

  • Ana Sayfa
  • Habertürk spikeri Erbakan'ı öfkelendirdi
Habertürk spikeri Erbakan'ı öfkelendirdi
Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan 28 Şubat dönemine ışık tuttu.Abone ol

İNTERNETHABER / Milli Görüş lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Habertürk TV'de çarpıcı açıklamalar yaptı. Belkıs Kılıçkaya'nın 28 Şubat dönemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Erbakan, Kılıçkaya'nın dakika uyarısıyla kendisini sıkıştırmasına öfkelendi.

Kılıçkaya, siyonizmden bahseden Erbakan'a, "Süremiz kısıtlı, artık 28 Şubat konusuna gelsek" dedi. Bu uyarı üzerine ses tonu değişen Erbakan, "Bunlardan bahsetmeden olmaz" diyerek Kılıçkaya'yı uyardı.

Kılıçkaya, "Sizin 28 Şubat'taki üslubunuz, Bülent Ecevit'in anayasa kitapçığını atmasıyla kıyaslandı. Bu konuya gelseniz" diyen spikere, Erbakan, "Gelmeyelim o konuya. Sizin açınızla mesele anlaşılmıyor. Bunlar teferruat" şeklinde cevap verdi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü;

ASKERLER BENİ KUTLADI

Erbakan, 28 Şubat'ta iktidar olduklarında İsrail'i engellediklerini ifade et amazon ads ti. 28 Şubat'taki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında askerlere gerçeği anlattığını söyleyen Erbakan, askerin, kendisini genelde kutladığını belirtti.

Özellikle milli ekonomik programlar sayesinde takdir aldıkların belirten Erbakan, "Asker başka, ABD başka" dedi.

28 Şubat kararlarının anayasaya aykırı olduğunu toplantıda söylediğini ve kararların uzmanlar tarafından incelenmesi için imza verdiğini söyleyen Erbakan, "Benim attığım imza bu imzadır. Hiçbir bakan da uygulamadı zaten kararları" ifadelerini kullandı.

"28 Şubat ABD'nin projesiydi" diyen Erbakan, istifa etmeyerek ABD'nin oyununu bozduğunu belirtti ve Türkiye'nin 14 yıl kaybettiğini vurguladı.

ASKERLERİ NEDEN GÖREVDEN ALMADI?

Askerleri neden görevden almadığı sorusuna "Tek başımıza hükümet değildik ve görevden almadan önce benim temennim bu generallere eğtiim yapmaktır" cevabını veren Erbakan, tercihinin meseleleri anlatmak olduğunu ifade etti ve Genelkurmay Başkanı ile iki defa konuştuklarını söyledi.

BAŞBAKAN BENİM EVLADIM

Yeteri kadar konuşma fırsatı olmadığını anlatan Erbakan, AK Parti hükümetinin darbe girişimleri ve e-muhtıra karşısındaki tavrıyla ilgili soruya ise şu cevabı verdi: "Başbakan benim evladım. Gençlik kolu başkanıyken 'ben lideriyim peşindeyim' diyordu. Sevigisini- saygısını her zaman göstermiş bir evladım, kardeşimdir. Fakat politikaları yanlıştır."

"Türkiye'nin daha sivil olduğunu düşünmüyor musunuz" sorusuna da Erbakan, "Askeri vesayet değil, ABD'nin kimi kullandığı önemli. Şu an hükümet kullanılıyor." dedi.

Erbakan, Wikileaks belgelerinin de İsrail'e yaradığını belirtti.

HAVUZ SİSTEMİ

Havuz sistemini anlatan Erbakan, "İstediğin kadar tüket ama kendin üret. Vahşi kapitalizm faizi helal kılıyor. Böyle olmaz" dedi.

Erbakan, havuz sistemi uyguladığında müdahalelere maruz kaldıklarını da söyledi.

"Biz halkı koruduğumuz için entrikalar çevrildi bize. Siyonizmin cebine akan pompayı halkın cebine akıttık. Havuz sistemi ile 14 milyar dolar faiz kurtardık" diyen Erbakan, "54. Hükümette yaptığımız adil düzenin kokusuydu. Şimdi kendi gelecek"

Erbakan Hoca, son yıllarda Türkiye'nin milli gelirinin arttığı haberlerinin inandırıcı olmadığını belirterek "Milli gelir arttı diyorlar. Bırakın bu işleri. Herkes kredi kartı ödemek için inim inim ağlıyor. Borçtan milli gelir mi olur? Toplanan vergiler faize gidiyor" diye konuştu.

Liderlik özellikleriyle ilgili soruya da "Özellikleri Allah bana versin diye dua ediyorum" dedi.

LİDERLERLE İLGİLİ YORUMLAR

"Kılıçdaroğlu savcılık yapıyor. Bahçeli, ülkenin birliğini korumak için uğraşıyor. Erdoğan'a gelince; 8 yıldan beri iktidarda."

TAYYİP'İ DEĞİŞTİRECEĞİM

Erdoğan'ın özellikle ekonomi politikalarının yanlış olduğunu bildiren Erbakan, "Tayyip talebemdir, kendisini severim. Türkiye'yi daha çok sevdiğim için kendisini değiştireceğim ve ülke için faydalı işlerde kullanacağız." sözleriyle konuşmasını tamamladı.



Kategori : POLİTİKA