Türkçe söylemeyen Kürt öldürülseydi!

  • Ana Sayfa
  • Türkçe söylemeyen Kürt öldürülseydi!
Türkçe söylemeyen Kürt öldürülseydi!
Mersin'de Kürtçe şarkı söylemediği için öldürüldüğü iddia edilen şarkıcı, Habertürk'ü karıştırdı.Abone ol

Mersin'de "Kürtçe şarkı söylemediği" için öldürüldüğü iddia edilen sanatçı, Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Kürt yazar Ümit Fırat'ı karşı karşıya getirdi. Mersin'de yaşanan cinayeti "pavyon cinayeti" olarak nitelendiren Fırat'a, tepki gösteren Özdağ, 'aynı hadise Hakkari'de yaşansaydı sonuçları böyle olmaz' diye çıkıştı.

Kürt yazar Ümit Fırat'ın sözleri, milliyetçi kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Ümit Özdağ'ı canlı yayında zı istanbul seo plattı! Tartışma, Mersin'de yaşanan ve Kürtçe şarkı söylemediği için öldürülen sanatçının gündeme gelmesiyle başladı. Prof. Özdağ, cinayetin üzerinde durulması gereken önemli bir hadise olduğunu söylemesi üzerine, Fırat söze karıştı ve olayı "pavyon cinayeti" olarak nitelendirdi.

ÖZDAĞ ZIPLATAN SÖZLER

Fırat'ın bu sözleri üzerine Habertürk ekranlarında kısa süreli gerginliğin yaşanmasına neden oldu. Özdağ, yaşananların pavyon cinayeti olarak nitelendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, "eğer Hakkari'de yaşansaydı, olay bu kadar kısa sürede geçiştirilmezdi" dedi. İşte Özdağ'ın Fırat'ın tepkisine neden olan sözleri:

"Bakın Türkiye’ye iyi şeyler olacak iyi şeyler olacak diyerek açılımda getirilen nokta karşımızdadır. Mersin’de birkaç gün önce bir şarkıcı Kürtçe bilmediği ve Kürtçe şarkı söyleyemediği için öldürüldü. Kimse bunu konuşmuyor. Eğer Hakkari’de bir yurttaş gidip, Türkçe şarkı isteseydi ve söylemediği için o şarkıcıyı öldürseydi, bakın bugün neler söyleniyordu. Bugün ne yazık ki bu cinayet kapatılıyor. İşte açılımın Türkiye’ye getirdiği psikolojidir bu."

"ÇALIŞTAY BÖLÜNME PROJESİDİR"

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan ile 21. YY. Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ özerklik çalıştayına şiddetli bir tepki gösterirken, çalıştayı 'bölünme projesi' olarak tanımladı. Radikal yazarı Oral Çalışlar ve Ümit Fırat ise çalıştayın sonuçlarını tartışılması gereken bir süreç olarak değerlendirdi. Çalışlar, Özdağ ile Oğan'ın tepkisini 'kışkırtıcı' olarak tanımlayınca stüdyoda sert tartışmalar yaşandı.

İşte canlı yayında yaşanan o tartışma;






Kategori : GÜNCEL