Güneş'ten Kocaman'a gönderme

Güneş'ten Kocaman'a gönderme
Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında ligin ilk devresini değerlendirdi, ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe Spor Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, "Eğer Fenerbahçe'nin başarısı, benim başarısızlığımdan geçiyorsa Fenerbahçe bitmiş demektir" dedi.

Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında ligin ilk devresini değerlendirdi, ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2010-2011 sezonunun ilk yarısını iyi şekilde kapattıklarını dile getiren Güneş, ''Yılın başında söylediğimiz sözlerin arkasında durarak buradayım. 17 lig maçındaki oyun, aldığımız sonuçlar, kulübümü camiayı ve beni mutlu etti'' dedi.

Birlikteliğin Trabzonspor'un başarısı için önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Güneş, ''Sonuçlardan çok, neler yaptığımıza bakarsak, teknik heyet, oyuncu, taraftar, medya birlikteliğinin başarının ilk adımı olduğunu söylemiştik. Geldiğimiz günde sağlanan birliktelikten bu yana doğru adımlar attık. Farklı olan, fark yaratan ve kazanan takım olmak istiyoruz. Taraftarımızın bu kulübün sembolü olduğunu söylemiştik. Bunu gösterdik. Örnek bir taraftara sahibiz. Bunu sayısal olarak da bir kez daha gösterdik. Bu taraftarın sadece Trabzon kentine ait olmadığını gösterdik. Kökleri burada, ancak dalları dünyanın her yerinde olan bir kulübüz. Toprağımız verimli, güneşimiz bol olacaktır'' diye konuştu.

Güneş, kendi gerçekleriyle yüz yüze gelerek, samimi olacağını, mümkün olduğunca kam miami seo uoyuyla sorunları paylaşacağını daha önce söylediğini ifade ederek, şöyle devam etti:
''Takımı ve kulübü sahiplenmemiz gerektiğini işlemiştik. Bunda mesafe aldık. Oyuncularımız bu konuda başarılı. Bu beni mutlu ediyor. Rakibi baskı altına alan bir takım olmak istediğimizi, her oyuncunun değerli, ancak vazgeçilmez olmadığını söylemiştik. Duman çıkaran değil, kıvılcım çıkaran yıldız futbolcu istemiştik. Nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu ve nereye gideceğimizi biliyoruz. Trabzonspor henüz eserini tamamlamamıştır, sadece yolun yarısına gelmiştir. Eser tamamlanmadan bir sonuç alınamaz. Çok daha çalışmalıyız.''

''BİZE ATILAN ÇAMURLA TÜRK FUTBOLU ZARAR GÖRÜR''
Güneş, bordo-mavili kulübün yeni yönetim kuruluna da başarılar dileyerek, ''Camiaya hayırlı olsun. Geçmişte birlikte çalıştığımız değerli arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Onlar unutulmayacaktır. İçeride ve dışarıda yapılan katkıların araştırılması gerek. Sadece yarışan değil, fikir olarak öne çıkan bir takım olmalıyız. Türkiye'ye karşı sorumluluklarımız var. Türkiye'nin iyi bir birlikteliğe ihtiyacı var. İyi bir Trabzonspor'a ihtiyacı var. Bize atılan çamurlarda Türk futbolu zarar görür. Uzun süredir mesleğin içindeyim. Ülke futboluna zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmadım. Önceliğimiz sonuç almaktır. Ancak sonuç almak için her yol mubah değildir. Bize yapılan eleştiriye saygı duyarız, hakaretlere cevap vermesini biliriz'' ifadelerini kullandı.

Özellikle camia içindeki kişilerin yardımına ihtiyaçlarının bulunduğunu anlatan Güneş, ''Bir yıldır buradayım. Uzun süre buradan ayrıydım. Medya ve taraftarın eskisine göre mesafe aldığını, büyük katkı yaptığını düşünüyorum. Eksiklerimiz var. Eleştiriler hedefe götürecektir. Değiştiğim söyleniyor. Siz kendinizi değiştirirseniz, herkesin değiştiğini ve geliştiğini göreceksiniz'' dedi.

Şikayet etmek için değil, sorun çözmek için göreve geldiğini, bunu yaparken de zevk alacağını önceden söylediğini kaydeden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Takıma olan desteğin ve sevginin devam etmesini istiyorum. Bu destek ve sevgi onları ileriye götürecektir. Pozitif mesajlar vermemiz gerektiğini, bunun sadece benim değil bütün spor camiası sorumluluğunda olduğunu belirtiyorum. Vizyonu ve projesi olmayan, geleceğiyle ilgili sorumluluk taşımayan insanlar kaptansız bir geminin durumuna düşerler. Nereye toslayacakları belli olmaz. Onun için vizyonumuzu ve felsefemizi belirlemek zorundayız, bunu da en iyi şekilde kullanmak durumundayız. Bir anlık iyi sonuçlar almak için değişik yollara başvurmanın kurumlara ve kişilere faydası olmaz. Geçmişte biz 1996'da kaybederken, yan yollara sapmadık. Fenerbahçe'nin de geçen sene şampiyonluğu kaybederken sapmadığını düşünüyorum. Ayrıca Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçındaki güzelliklerin az işlenmesinden rahatsızım. Bundan şikayetçiyim. Şiddetin daha çok işlendiği ülkede olumlulukların işlenmemesi bu tür olumsuzluklara zemin hazırlar. Bu anlayıştan beslenen antrenör ve yöneticilerin dışta kalması için buna ihtiyaç var.''

Güneş, güzelin kusurunun daha fazla görüldüğünü belirterek, ''Biz güzelleştikçe eksiklerimiz daha çok göze batacaktır. Eleştiri kadar sevgi de olmalı. Futbol seviliyor ve herkes bu konuda konuşabiliyor. Ama yetkililerin sorumlu konuşması gerekir. Ben de geçmişte zaman zaman hatalar yaptım. Az olmuştur ama zarar vermiştir. Ne kadar az hata olursa o kadar çok yol alırız'' diye konuştu.

''DÖRT BÜYÜKLER TÜRK FUTBOLUNUN LOKOMOTİFİDİR''

Güneş, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın büyük kulüpler ve camialar olduğunu belirterek, ''Sonuçlar ne olursa olsun büyüklüklerinden bir şey kaybetmezler. Bu takımlar, bizimle birlikte Türk futbolunun lokomotifi, olmazsa olmazlarıdır. Bunlara son yıllarda Bursaspor katılmıştır. Dört büyüklerin yeri, camia, taraftar, geçmişi ve projeleriyle farklıdır. Bunların tüm birimleri sorumlu olmalıdır'' dedi.

Eleştirilerin doğal olduğunu, buna hoşgörüyle yaklaştığını kaydeden Güneş, ''Bu büyüklerin yöneticileri, antrenörü, oyuncuları herkes sorumlu olmalı, dikkatli konuşmalı. Sadece kendi kulübünden sorumlu değil, ülke futbolundan sorumlu olarak konuşulmalı. Gayet doğaldır ki, bu işle ilgili yorum yapan bazı dostlarımız, eski futbolcular, gazete mensupları eleştirinin dozunu kaçırıyorlar, onlar olacaktır. Ben o tarafına bakıyorum ama bana hakaret etmesinler. Bizi eleştirsinler, bu onların en doğal hakkı. Ama aldığımız 42 puanla saygısızlık görüyorsak az puandaki takımlar ne yapar. Bu kavgayı ortadan kaldırmak lazım. Bizim ihtiyacımız yok ama diğer kulüplerin ihtiyacı var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın ihtiyacı var. Bu tür saldırılar onları daha iyi bir hale getirmez. 'Onlara kızdım, sana da saldırdım, seni de aşağı çektim' derseniz ülke futbolunu kaosa çevirirsiniz ve yarın siz de işinizden olursunuz'' ifadelerini kullandı.

''FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI BENİM BAŞARISIZLIĞIMDAN GEÇİYORSA...''



Kategori : GÜNCEL