Bahçeli'den ayağınızı denk alın uyarısı

  • Ana Sayfa
  • Bahçeli'den ayağınızı denk alın uyarısı
Bahçeli'den ayağınızı denk alın uyarısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özerklik talebiyle ilgili sert konuştu. MHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da unutmadı..Abone olBDP'nin özerklik projesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ayağa kaldırdı. MHP liderinin hedefinde hem iktidar hem BDP hem de bu olayları izlemekle suçladığı Kılıçdaroğlu vardı.

Herkesin aklını başına almasını isteyen Bahçeli, iktidarı PKK'nın suç ortağı ilan etti. Kılıçdaroğlu'nun suskunluğunu no vermont seo t ettiklerini açıklayan MHP lideri, parti olarak son sözü söylemediklerinin altını çizdi.

Özerklik taslağını ayaklanma hazırlığı olarak gören Bahçeli, açıklaması çok sertti:

''Son dönemde PKK terör örgütü ve uzantılarının başlattığı Türkiye'yi bölme projelerinin fiilen hayata geçirilmesi girişimleri ve dayatmaları, anayasa ve kanunlara meydan okuyan bir ayaklanma hazırlığıdır. Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu karanlık dönemde herkes aklını başına almalı, ayağını denk atmalıdır.''

BÖLME PROJESİ

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, birbiriyle uyumlu üç girişimin eş zamanlı olarak siyasi gündeme taşındığını ifade etti. Terör örgütü PKK'nın sivil uzantılarının Kürtçe'nin yaşamın her alanında kullanılması için başlattığı ''iki dilli yaşam'' kampanyası, ''demokratik özerklik modeli taslağı'' ve bir sivil toplum kuruluşu tarafından Cumhurbaşkanı'na sunulan raporun ortak hedefinin ''terör örgütünün Türkiye'yi bölme projesinin sözde siyasi süreçlerle hayata geçirilmesi ve bunun için fiili durum yaratılması'' olduğunu savunan Bahçeli, ''Son dönemde PKK terör örgütü ve uzantılarının başlattığı Türkiye'yi bölme projelerinin fiilen hayata geçirilmesi girişimleri ve dayatmaları, Anayasa ve kanunlara meydan okuyan bir ayaklanma hazırlığıdır'' dedi.



Kategori : POLİTİKA