Bu davalara adalet uğramadı!

Bu davalara adalet uğramadı!
Yargıdaki ağır dosya yükü birçok davanın düşmesine neden oluyor. En son verilere göre yalnızca Yargıtay'da düşen dava sayısı 20 bine yaklaştı.Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Yargıtay'a gelen dosyaların tamamı kesilse, bazı dairelerde 5 yıl süreyle el vurulamayacak dosyalar birikti. Bu yüzden 2010'da düşen dosya sayısı 19 bin 251'i buldu" dedi.

Başta Yargıtay olmak üzere y ebay ads üksek yargı kurumlarında bekleyen dosya sayısı tehlikeli boyutlara ulaştı. Daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın dile getirdiği yığılma konusunda bir uyarı da Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den geldi. Meclis Genel Kurulu'na bilgi veren Ergin, sistemin tıkanma noktasında olduğuna dikkat çekti. Yargıtay'da zamanaşımına uğrayan dosya sayısının sadece 2010'da 19 bin 251'i bulduğunu vurgulayan Adalet Bakanı, "Yargıtay'a gelen dosyaların tamamı kesilse, bazı dairelerde 5 yıl süreyle el vurulamayacak dosyalar birikti. Birçok dosyanın zamanaşımına uğrama riski ile karşı karşıyayız. Bu konuda her yıl ortalama yüzde 30'luk bir artış var." dedi.

Yargıtay'ın daire artırımı talepleri olduğunu hatırlatan Ergin, 9 bölgede istinaf mahkemelerinin kurulacağını, bununla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini anlattı. Ergin, söz konusu mahkemelerin Danıştay ve Yargıtay'a alternatif olmadığının da altını çizdi.

TBMM'de milletvekillerinin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Ergin, ceza ve tevkif evlerinin dış güvenliğinin jandarmadan alınmasına ilişkin tasarının TBMM Adalet Komisyonu gündeminde beklediğini söyledi.



Kategori : GÜNCEL