Rektör Nutuk dedi YÖK yemedi!

Rektör Nutuk dedi YÖK yemedi!
Dumlupınar Rektörü Güner Öncü'nün 2003-2007 arasında her öğrenciden toplanan 90 lirayla Nutuk dağıtıldığı açıklaması YÖK'ü ikna etmedi. Abone ol35 bin öğrencisi bulunan Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü'nün üniversiteye yeni kaydolan her öğrenciden usulsüz olarak topladığı öğrenci başına alınan 90 TL ücretlerin çiçek, yemek, içecek ve kokteyl masrafları için kullanıldığı ortaya çıktı. Rektörlüğün “öğrencilere Nutuk dağıtıldığı” savunmasını yeterli bulmayan YÖK, Rektör Prof. Dr. Güner Önce'nin yargılanmasını istedi.

HESAPLARI AKTARMIŞLAR

2007 yılında şikayet üzerine inceleme başlatan YÖK Denetleme Kurulu'nun 24.12.2007 tarihli Soruşturma Raporu sonucunda Dumlupınar Üniversitesi yönetimi hakkında disiplin ve alaska seo ceza soruşturması açılması önerildi. Soruşturma tamamlanırken, öğrencilerden kayıt esnasında usulsüz toplanan 90'ar TL'nin Rektör Önce'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yükseköğretim Güçlendirme Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı'na buradan da vakfa bağlı şirketlere aktarıldığı tespit edildi. Soruşturmada, üniversite bütçesinden ödenemeyen yemek, kokteyl gibi harcamaların vakıftan ödenmesi için rektörlüğün resmi yazısı olduğu ortaya çıktı.

90 TL KARŞILIĞI NUTUK

Soruşturma raporunda şöyle denildi: “Alınan para karşılığında öğrencilere ne gibi hizmetler sunulduğu sorulduğunda, 12 YTL'lik hayat sigortası yaptırıldığı, 78 YTL karşılığında ise öğrencilere Nutuk ve ajanda dağıtıldığı, ayrıca bilişim hizmetleri sunulduğu söylenmiştir. Sunulan bilişim hizmetlerinin büyük bir kısmının devletin sağlaması gereken hizmetler olduğu görülmektedir.”

Paraların transfer edildiği Yükseköğretim Güçlendirme Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı'nın Sekreteri Sabri Kadıoğlu, Vakfın iki şirketinden Dumlupınar Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti'nin öğrencilerin ve diğer müşterilerin sigortasını yaptırdığını, 30 Ağustos Eğitim-Öğretim ve Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.'nin ise öğrencilere Nutuk, ajanda, bilişim hizmetleri sattığını söyledi.

YEME-İÇME FATURALARI

Harcama belgelerinin incelenmesinde çiçek bedelleri, içecek bedelleri, yiyecek bedelleri, kokteyl bedelleri gibi faturaların vakıf tarafından ödendiği faturalarla ortaya kondu. Vakıflar Genel Müdürlüğü de söz konusu üniversite vakıflarındaki usulsüz harcamalarla ilgili soruşturma başlattı.

REKTÖR ÖNCÜ: HİZMET SUNDUK

2003 yılından bu yana Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü olan Güner Önce, YÖK'e sunduğu savunmasında, kitap bulmadaki güçlük nedeni ile öğrencilere böyle bir hizmet sunduklarını ifade etti. Kayıtta toplanan paraların kayıt hizmeti ile bir ilgisinin olmadığını öne süren Önce, bazı yemek ve kokteyl bedellerinin üniversite bütçesinden ödeme imkanı olmadığından vakıf senedine uygun olarak Vakıf'tan istendiğini belirtti. YÖK Denetleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Cihangir Dumanlı'nın yazdığı raporda Rektör Öncü için “luzum-u muhakeme kararı verilmesi” istendi.

Kategori : GÜNCEL